IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRIZNANJE ZA VELEIZDAJU: Aleksandar Vučić odlikovao MARKA Kovača Ordenom srpske zastave drugog stepena… (foto, video)

Potpisivanjem ”temeljnog ugovora” od strane Dritana Abazovića izvršena je dvostruka izdaja- države Crne Gore i amaneta Amfilohija Radovića. S obzirom na doprinos Kovača kao ministra pravde, potpisivanju ovog veleizdajničkog akta, Vučić je imao dvostruki razlog da mu dodijeli orden…

Srpski autokrata i izdajnik kosovskog zavjeta Aleksandar Vučić odlikovao je, povodom Dana državnosti Srbije, bivšeg ministra pravde u Vladi Dritana Abazovića– Marka Kovača. Kovač je  odlikovan Ordenom srpske zastave drugog stepena.

Dok je bio ministar pravde u vladi Abazovića, Kovač  se svim silama zalagao da se potpiše takozvani ”temeljni ugovor” sa tzv. SPC.

Smatra se jednim od najodgovornijih za potpisivanje ovog veleizdajničkog akta, iz kojega su, po nalogu Beograda i direktno Vučića, izbačeni ključni elementi na kojima je insistirao pokojni mitropolit tzv. SPC Amfilohije Radović.

Potpisivanjem ”temeljnog ugovora” od strane Dritana Abazovića izvršena je dvostruka izdaja – države Crne Gore i amaneta Amfilohija Radovića. S obzirom na doprinos Kovača kao ministra pravde potpisivanju ovog veleizdajničkog akta, Vučić je imao dvostruki razlog da mu dodijeli orden.

Potrčko srpskog autokrate Aleksandra Vučića i šefa svetosavske sekte (SS) Porfirija Perića, njihovih diplomatskih kompanjona iz SAD i osumnjičeni saradnik srpske BIA-e, Abazović najveći zločin veleizdaje u novijoj crnogorskoj istoriji izvršio je 3. avgusta 2022. godine kada je potpisao ”temeljni ugovor” sa takozvanom SPC.

Čitaj još:   SARAJEVO, PRIZORI NA NEBU: Munje i gromovi parali nebo, oluja protutnjala, nestajalo struje... (foto, video)

Ugovor je potpisao sa šefom SS Prvoslavom Perićem, poznatim pod operativnim imenom Porfirije, na kvarno, krijući u subverzivnoj akciji. Tim dokumentom se takozvanoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) u Crnoj Gori priznaje pravni kontinuitet, šest vijekova duži nego što ga SPC ima u matičnoj Srbiji i ovoj zločinačkoj, velikosrpskoj, paravjerskoj ispostavi prepisane su crnogorske svetinje i grobovi naših predaka.

S obzirom da se radi o veleizdaji istorijskih razmjera, koja je Abazovića označila za ”vijeke i vjekove”, jasno je da ovaj intelektualno limitirani najamnik ”srpskog sveta”, nije mogao sam da donese takvu odluku.

BONUS VIDEO: U tajnosti potpisan Temeljni ugovor između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve

Abazović je imao jaku podršku zvaničnog Beograda, centrale SS i nezvanične Moskve za potpisivanje ”temeljnog ugovora”. Ali presudnu ulogu da potpiše veleizdajnički ugovor imao je zapadni faktor predvođen ambasadorom SAD u Beogradu Kristoferom Hilom, o čemu možete čitati na OVOM LINKU.

Čitaj još:   VRLO LOŠE I IZUZETNO NEČASNO: "Koliko MUSLIMANA u BiH treba nestati da Milanović i Kolinda budu sretni?"

izvor: http://analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more