IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANIJEL Živković: Zabrinuti smo u pogledu smjera državne politike i evropskog puta Crne Gore… (foto)

Danijel Živković je, kako se navodi u saopštenju DPS- a, poželivši Trokazom uspješan angažman u obavljanju dužnosti na pitanjima Zapadnog Balkana, upoznao sa aktivnostima DPS- a, ističući snažnu privrženost partije procesu EU integracija i njenu konstruktivnu ulogu u opoziciji u tom pravcu…

Imamo zabrinutost u pogledu smjera državne politike i evropskog puta Crne Gore, posebno ako se ima u vidu najava o rekonstrukciji Vlade sa strankama koje su svojim dosadašnjim djelovanjem pokazale da su suprotstavljene evropskim vrijednostima, kazao je predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković.

On je to kazao na sastanku sa specijalnim izaslanikom Vlade Francuske za Zapadni Balkan koji boravi u Crnoj Gori Reneom Trokazom i ambasadorkom Francuske u Crnoj Gori An Mari Maske.

Živković je, kako se navodi u saopštenju DPS-a, poželivši Trokazom uspješan angažman u obavljanju dužnosti na pitanjima Zapadnog Balkana, upoznao sa aktivnostima DPS-a, ističući snažnu privrženost partije procesu EU integracija i njenu konstruktivnu ulogu u opoziciji u tom pravcu.

On je dodao da je u kontekstu regionalne i međunarodne situacije potreban dodatan napor svih aktera kako bi se održala evropska perspektiva Crne Gore i Zapadnog Balkana.

Čitaj još:   DPS: DANIJEL Živković predsjednik, ALEKSANDRA Vuković- Kuč, ABAZ Dizdarević, IVAN Vuković i JEVTO Eraković potpredsjednici Demokratske partije socijalista... (foto, video)

“U tom pravcu, predsjednik DPS-a Danijel Živković je izrazio uvjerenje da će djelovanje Specijalnog izaslanika biti ohrabrenje za Crnu Goru i Zapadni Balkan i potvrda da će Francuska, bilateralno i unutar Evropske unije, nastaviti da afirmiše politiku proširenja i pruža ekspertsku i političku podršku evropskoj perspektivi Crne Gore”, piše u saopštenju.

Trokaz je, kako navode, podjelio zadovoljstvo prvom zvaničnom posjetom Crnoj Gori i ocjenivši da je Crna Gora predvodnik procesa integracije u Evropsku uniju te izrazio očekivanje da će se u narednom periodu reforme sprovoditi ubrzano “kako bi u doglednoj budućnosti Crna Gora ostvarila punopravno članstvo, što je obostrani interes i države i Evropske unije, posebno uzimajući u obzir geopolitička kretanja. Potvrdio je snažnu podršku Francuske na putu Crne Gore ka Evropskoj uniji.”

izvor: vijesti.me

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   DANIJEL Živković: Budžet politička prevara, je li ovo spisak ljepih želja; Nema “paf- paf”, nego gdje je Evropa sad 2... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more