IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS U NOVOM PAZARU: Uhapšen muškarac (43) osumnjičen da je silovao djevojčicu sa posebnim potrebama… (foto, video)

NOVI PAZAR – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave Novi Pazar, brzom i efikasnom akcijom su lišili slobode D.E. (43) iz tog grada zbog sumnje da je silovao djevojčicu sa posebnim potrebama.

Osumnjičeni D.E., koji je od ranije poznat policiji, uhapšen je nakon što su policajci brzo reagovali i ušli u trag osumnjičenom. Ovo nije prvi put da je D.E. bio u sukobu sa zakonom zbog sličnih djela. Početkom 2019. godine, hapšen je zbog pokušaja silovanja devetogodišnje djevojčice u zgradi “Bor” u centru Novog Pazara, dok je bio u kućnom pritvoru.

U to vrijeme, mnogi građani su prepoznali D.E.-a kao osobu koja je eventualno bila uključena u slična krivična djela ili njihova djeca kao potencijalne žrtve. Tokom 2023. godine, roditelji su se više puta obratili medijima i policiji ukazujući na sumnjivo ponašanje D.E.- a, navodeći da je zvonio na vrata stanova u stambenim zgradama i provjeravao da li su djeca sama u tom trenutku.

Čitaj još:   Uhapšen dječak od 15. godina, izvršio je šest teških krađa: Uzimao telefone, alkohol, cigarete i novac... (foto)

Iako je tada lišen slobode, protiv njega je podneta prijava po Zakonu o javnom redu i miru.

Osumnjičenom je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati dok traje istraga u vezi sa ovim gnusnim djelom.

Ova strašna situacija ponovno budi zabrinutost i potiče razmatranje jačanja mjera zaštite djece i osoba sa posebnim potrebama u Novom Pazaru i šire. Očekuje se dalje praćenje ovog slučaja i pravovremena reakcija nadležnih institucija.

izvor: sandzakdanas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more