IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Pravda na vidiku za porodicu NUSRETA Destanovića: “Malo je lakše- Hvala Allahu…” (foto)

U hladno jutro koje je odjekivalo tišinom Tutina, pravda je konačno počela nazirati se za porodicu mladića čiji je život brutalno ugašen. Nusret Destanović (28), mladić pun života i snova, tragično je završio daleko od svoje kuće, a njegova porodica je dane provodila u agoniji i neizvjesnosti. Međutim, izvori bliski porodici Destanović ekskluzivno su za Telegraf.rs potvrdili da je glavni osumnjičeni za ovaj zločin, poznat pod inicijalima S.A.Z., uhapšen u Austriji na osnovu međunarodne potjernice.

Smrt Nusreta nije samo porodična tragedija, već je i potresla zajednicu koja se pita kako je do ovog zločina došlo. Uhapšeni S.A.Z. se sumnjiči da je, uz saučesništvo E.Dž. (19) iz Sjenice i E.H. (40) iz Novog Pazara, 8. februara Nusretu nanio smrtonosne povrede oštrim predmetom, da bi potom njegovo tijelo sakrio u bunar. Ova informacija, koja zvuči kao scenarij za najmračniji triler, postala je bolna stvarnost za porodicu Destanović.

“Našli smo bar neki mir. Malo je lakše. Hvala Allahu,” rekao je izvor blizak porodici za Telegraf.rs.

Ove riječi odjekuju snažno, govoreći o dubokoj boli, ali i olakšanju koje dolazi s hapšenjem osumnjičenog. Porodica Destanović godinama će tugovati za Nusretom, ali pravda za njegovu smrt sada izgleda dostižnija.

Čitaj još:   STRAVA: Ovako izgleda kuća ubice Edina Gačića, a evo šta je u njoj pronađeno... (video)

Tijelo Nusreta, prema nezvaničnim informacijama, bilo je umotano u deku i bačeno u bunar, sa čak 22 uboda po tijelu. Ovaj brutalan čin nasilja pokrenuo je val ogorčenosti i tuge, ne samo u Tutinu, već širom zemlje. Istraga je također otkrila mračnu mrežu odnosa i prevara. R.H. (27), bivša supruga S.A.Z., sumnjiči se da je igrala ključnu ulogu u ovom zločinu, navodno mameći Nusreta kobne večeri, dok je istovremeno održavala vezu s njim, dajući mu lažnu nadu.

Iako policija još nije zvanično komentirala hapšenje, informacije do kojih je Telegraf.rs došao bacaju svjetlo na kompleksnu sliku motivacije i izvršenja zločina koji je šokirao javnost. S.A.Z. je, navodno, bio vođen ljubomorom, što je ultimativno dovelo do tragedije koja je odnijela Nusretov život.

Dok porodica Destanović sada može odahnuti znajući da je pravda na putu, mnoga pitanja i dalje ostaju bez odgovora. Kako su se preplitale veze i motivi u ovoj tragediji? Kako će se pravda izvršiti u ovom kompleksnom slučaju? I najvažnije, kako zajednica može da se oporavi i osigura da se slična tragedija nikada više ne ponovi?

U danima koji dolaze, očekuju se više informacija kako bi se rasvijetlila ova mračna priča. Za sada, porodica Destanović, iako još uvijek tuguje, može se nadati da će pravda biti zadovoljena.

Čitaj još:   NOVI DETALJI UBISTVA: Zašto UBICA nije UHAPŠEN, zbog čega je još na slobodi... "rođak učestvovao u jezivom smaknuću" NUSRETA Destanovića... (foto)

izvor: sandzakdanas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more