Crna Gora

SVETOSAVSKI OLTAR u KABINETU Andrije MANDIĆA: Bogougodni ambijent uz ikone, krstove i miris tamjana… (foto)

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić otišao je korak dalje u uređivanju svog kabineta u Parlamentu. Osim odavno već poznate narodne zastave Srbije, koja ”krasi” njegov zid ANDRIJA Mandić je odlučio da je to ipak premalo njegovog doprinosa svetosavlju i srpskom svetu, pa je svoj kabinet ”oplemenio” sa ponekim krstom i par ikona…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 22. 02. 2024… 00: 32… SVETOSAVSKI OLTAR u KABINETU Andrije MANDIĆA: Bogougodni ambijent uz ikone, krstove i miris tamjana… (foto)

Predsjednik Parlamenta Andrija Mandić ili od skora Dalaj Lama kako ga je nazvao premijer Milojko Spajić, u duhu pomenutog duhovnika je odlučio da pokaže koliko je zapravo Crna Gora multikonfesionalna i multietnička država tako što je svoj kabinet uredi tako da više liči na kancelariju igumana nekog manastira nego na kabinet predsjednika Skupštine.

Kadrovi iz njegovog intervjua jednoj TV kući ”suptilno” otkrivaju bogougodni ambijent kabineta Predsjednika Skupšine Andrije Mandića.

Uz neizostavnu narodnu zastavu Srbije, za koju Mandić tvrdi da je zapravo zastava Crne Gore od prije 100 godina, dodao je par ”multikonfesionalnih” detalja u vidu krsta i ikone koju je bogougodno pozicionirao iznad ulaznih vrata svog kabineta.

Foto: Društvena mreža X

Novopečeni Dalaj Lama je još jednom na ovaj način poslao poruku mira ostatku Crne Gore, one iste multikonfesionalne i multietničke da je sad praktično Parlament njegova prićija i da ne smije postojati sumnja srpskog sveta koju ideologiju on i dalje zastupa.

Jasno da promjene koje je Mandić uveo u svoj kabinet nisu kozmetičke prirode već suštinske i da on svoj kabinet nije samo uredio kako bi njemu bilo ugodno, već da pošalje jasne poruke.

Nadalje Mandićev kabinet nije samo njegov jer u njemu prima visoke zvanice i drugih vjera i nacija, pa makar što se njega tiče ono multikonfesionalno i građansko prestaje da važi.

A Crna Gora makar prema Ustavu je građanska država i u kabinetu jednog visokog državnog zvaničnika ne treba da stoje religijska obilježja, no to za Mandića ne važi, jer svetosavska koreografija po svaku cijenu mora biti istaknuta na vidnom mjestu.

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Recent Posts

Zbog POZIVA za ODLAZAK u SREBRENICU- Vučić tvrdi: “Elmedin DINO Konaković indirektno poziva na ubistvo”, ako me ubiju znajte da je on kriv… (foto, video)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin…

10 sati ago

Dnevni horoskop za 29. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Ovan pati…

10 sati ago

CRNOGORSKA EVROPSKA PARTIJA (CEP): Naš rezultat u Budvi, kojom vlada mafija i BIA je uspjeh… (foto)

U CEP- u ističu da su bez ikakvog koaliranja, donacija i monopola osvojili, na iznenađenje…

11 sati ago

POTVRDIO ADVOKAT: Marko TRIFKOVIĆ Žižan, priznao krivicu za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa i Davora! (foto, video)

Sporazumno pristao na 15 godina zatvora... Osim Marku Trifkoviću, za ubistvo policajaca sudi se Savi…

12 sati ago

TUGA U SARAJEVU: Sutra dženaza MURADIFU Brkiću MUFTI- riječi ćerke paraju srce: “Duša moja, moj dobri…” (foto)

Legendarni muzički producent i nekadašnji direktor Sarajevodiska Muradif Brkić Mufta umro je u nedjelju, 26. maja, u…

14 sati ago

This website uses cookies.