IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Nagodio se “Diler sa estrade” : Snimio album i duete s Kemom i Hankom i boravak iza BRAVE… (foto)

 Javnosti je postao poznat prije 14 godina…

ZAGREB: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanje, vijesti, četvrtak… 11. 06. 2020… 15. 41… Nagodio se “Diler sa estrade” : Snimio album i duete s Kemom i Hankom i boravak iza BRAVE… (foto)

Ivan Varga (54) iz Hrvatske, koga su novinari prije 14 godina prozvali diler s estrade, u srijedu je na osnovu nagodbe s USKOK-om osuđen na šest godina i 10 mjeseci zatvora i novčanu kaznu od 130.000 kuna (nešto više od 1.770 eura), piše Jutarnji list.

Takođe, Varga će morati da vrati i oko 70.000 kuna protivpravne imovinske koristi i da plati oko 10.000 kuna sudskih troškova.

Varga je u nagodbi s USKOK-om priznao sve što mu je optužnica stavljala na teret: da je od 2015. pa do hapšenja 2018. godine formirao zločinačku grupu koja je iz Kraljevine Španije u druge evropske zemlje, Njemačku, Švedsku, Švajcarsku, Italiju prevezao 268 kilograma marihuane, a u u jednoj pošiljci i 26,7 kilograma 73%-tnog amfetamina.

Čitaj još:   STRAVA I UŽAS: Otac pucao sebi u glavu, na dan ćerkine svadbe...

Osim Varge u srijedu su na osnovu nagodbi s USKOK-om i manje zatvorske kazne osuđeni i Stjepan Habijanec i Tibor Mihaljčuk koji se USKOK-ovom optužnicom terete pojedina dijela prevoza droge unutar “Vargine grupe .

Možda vas zanima…

Varga je javnosti postao poznat prije 14 godina kada je zbog krijumčarenja 2,9 tona marihuane zemlje EU bio uhapšen sklopu međunarodne policijske akcije pod nazivom Dover.

Nakon ponovljenog suđenja bio je 2010. godine osuđen na osam godina zatvora, a država mu je oduzela osam nekretnina vrijednih ukupno 5,6 miliona kuna koje je Varga kupio novcem od krijumčarenja droge.

Zbog činjenice da je snimio album i duete s Kemalom Montenom i Hankom Paldum, mediji su ga prozvali diler s estrade.

Izvor: Jutarnji.hr

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more