IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KO JE SLJEDEĆI: Dr. Ismet Gavrankapetanović je žrtva sistema, političkih aktera željnih novca… (foto, video)

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović postao je žrtva sistema, političkih aktera željnih novca i moći, naivno vjerujući onima koji su obećavali boljitak, a donijeli ponor. Ministarstvo zdravstva i ministar Nediljko Rimac derogirali su sve odluke medicinskog, ekonomskog i stomatološkog fakulteta, a sve zbog razmirica unutar Trojke. Kako su ponizili Bogićevića, ponizili su i Gavrankapetanovića, ali i visokoškolske ustanove…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 24. 02. 2024… 08: 32… KO JE SLJEDEĆI: Dr. Ismet Gavrankapetanović je žrtva sistema, političkih aktera željnih novca… (foto, video)

Od uvaženog doktora koji je spasio živote hiljadama građana od rata do danas, do imena koje se koristi za političke razmirice, sukobe i prepucavanja. Gavrankapetanović to nije zaslužio. Reakcija je mnogo, šteta je načinjena, a još veća se pričinjava pokušajima pravdanja i najavom podnošenja tužbi prema resornom ministarstvu.

Ismet Gavrankapetanović, baš kao i Bogić Bogićević, žrtva je političke borbe za vlast i moć. Poznati doktor prije svega je žrtva NiP-a, tačnije dvije frakcije koje predvode Konaković i Ademović koji dijametralno drugačije gledaju na njegov izbor, objašnjava novinar Sead Numanović. Dodaje da je tu i SDP koji je krišom želio preuzeti UKCS preko svog kandidata, trenutnog v. d. direktora UKCS-a Alena Pilava.

Čitaj još:   ANA IVANOVIĆ: Moj brak nije idealan... (foto i video)

Zašto se nije oglasio predsjednik SDP-a, ujedno i premijer, Nermin Nikšić koji je aminovao kandidaturu Pilava – ostaje nepoznato.

Iz objašnjenja ministarstva zdravstva, Gavrankapetanovićeva prijava bila je manjkava, s dostavljenom potvrdom, ali ne i diplomom o završenom medicinskom menadžmentu. Bivši dekan na Ekonomskom fakultetu UNSA Željko Šain, koji je Gavrankapetanoviću bio mentor na izradi master rada, nije želio pred kameru, samo nam je kratko odgovorio.

Saopćenjem se obratio i privremeni Upravni odbor, ne ulazeći u srž obrazloženja ministarstva zdravstva zbog čega je Gavrankapetanoviću uskraćena saglasnost.

Dr. Ismet Gavrankapetanović žrtva je sistema, političkih aktera željnih novca i moći, naivno vjerujući onima koji su obećavali boljitak, a donijeli ponor. Ministarstvo zdravstva i ministar Nediljko Rimac derogirali su sve odluke medicinskog, ekonomskog i stomatološkog fakulteta, a sve zbog razmirica unutar Trojke. Kako su ponizili Bogićevića, ponizili su i Gavrankapetanovića, ali i visokoškolske ustanove. Postavlja se pitanje – ko je sljedeći?

Bonus Video: DR. GAVRANKAPETANOVIĆ POSTAO JE ŽRTVA POLITIČKIH AKTERA ŽELJNIH NOVCA: KO JE SLJEDEĆI?

Čitaj još:   U LAŽI SU KRATKE NOGE: ZAŠTO JE KRIVOKAPIĆ IZNENADA OTPUTOVAO U BEOGRAD?
izvor Hayat.ba
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more