IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Policajac u bjekstvu, osumnjičen da je odnio 272, a ne 63 pištolja… (foto)

Policajac iz Niša nalazi se u bjekstvu, nakon što je osumnjičen da je iz policijske stanice Pantelej u kojoj je do tada radio otuđio 272 pištolja koja su građani, naredbom MUP- a, predali u maju prošle godine nakon ubistava u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu i Mladenovcu.

Kako pišu Južne vesti, iz dokumenata u koja su imale uvid, da je u više navrata iznosio oružje iz policijske stanice, za koje se pretpostavlja da se i dalje nalazi u Nišu.

Prema dokumentima u koje su Južne vesti imale uvid, dvojica osumnjičenih, Prokupčanin i Nišlija, jesu uhapšeni, a treći, inače policajac, je u bjekstvu, saznaju Južne vesti.

Prvobitna informacija bila je da su u policijskoj stanici Pantelej u Nišu nestala 63 pištolja koja su građani dobrovoljno predali u akciji prikupljanja nelegalnog oružja, a zbog loše evidencije, dugo se licitiralo koliko je pištolja zapravo nestalo, međutim, kako Južne vesti saznaju u pitanju su 272 pištolja i veća količina municije, koje je otuđio policajac, zaposlen u toj policijskoj stanici, a koji se trenutno nalazi u bjekstvu i za kojim je raspisana potjernica.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Premijerku BRNABIĆ dočekali demostranti: “Sram vas bilo! Stotinu ljudi je umrlo, na hiljade je zaraženo!”(foto + video)

Veću količinu oružja i municije, koje su građani dobrovoljno predali u policijskim ispostavama koje obuhvataju mjesto njihovog prebivališta, osumnjičeni policajac je, kako saznajemo, u više navrata tokom narednih mjeseci, iznosio iz službenih prostorija i skrivao na raznim lokacijama u Nišu.

Iako još uvjek nije potvrđeno da li su pištolji, zbog neadekvatnog čuvanja i evidencije, završili na crnom tržištu, pretpostavka iz istrage jeste da se oružje i dalje nalazi u Nišu.

Podsjetimo, policija je građane koji poseduju neregistrovano oružje pozvala da ga od 8. maja do 8. juna prošle godine predaju najbližoj policijskoj stanici i da niko od njih neće krivično odgovarati.

Takođe, naveli su da će biti kontrola vlasnika oružja kako bi se utvrdilo da li vlasnici drže oružje u skladu sa važećim propisima – razdvojeno od municije i zaključano u adekvatnim ormarima, kasama i sefovima.

Višem javnom tužilaštvu poslata su pitanja u kojoj fazi se nalazi istraga i da li imaju informacije gdje se nalazi oružje, kao i niškoj policiji.

Ni jedni ni drugi nisu dali zvanične odgovore.

izvor: N1 r.s.

Čitaj još:   ADILOVO PISMO DŽEJU: OPROSTI MI ŠTO SAM PREDUGO BIO LJUT NA TEBE
Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more