IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS JE Početak marta, bit će natprosječno topao uz “prljavu” kišu, temperature negdje i preko 21 stepen C… (foto)

Početak marta obilježit će natprosječno toplo vrijeme za ovo doba godine, ali uz kišne intervale i oblačnost u većem dijelu Bosne i Hercegovine. Meteorolozi upozoravaju na saharski pijesak zbog kojeg će se činiti da je kiša prljava.

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 01. 03. 2024… 10: 32… DANAS JE Početak marta, bit će natprosječno topao uz “prljavu” kišu, temperature negdje i preko 21 stepen C… (foto)

U narednim danima oblačno vrijeme sa kišom… Najviše dnevne temperature kretaće se od 13 do 19 stepeni Celzijusa C…

Sa jugozapada pristiže velika količina vlažnog i nestabilnog vazduha. Petak će započeti uz kišu, ali će se u podnevnim i poslijepodnevnim satima razvedriti.

Prema prognozi meteorologa sa BHMeteo.ba, najviše padavina se očekuje u Hercegovini i jugozapadu Bosne gdje se uz kišu rijetko može i javiti grmljavina. Najmanje padavina na istoku i sjeveroistoku Bosne. Ono što će biti nesvakidašnja pojava za sami početak marta jeste prašina, tačnije veća koncentracija saharskog pijeska u vazduhu te će zbog toga kiša i dalje biti prljava i žuta.

“Promjenjivo oblačno i nestabilno vrijeme zadržat će se i preko vikenda. Uz dnevni razvoj oblačnosti lokalno kratkotrajni naleti kiše ili pljuskovi. Najviše oblaka i padavina u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U ostalim krajevima duži suhi i djelimično sunčani intervali. Najstabilnije na sjeveroistoku i istoku zemlje”, prognozira se.

Čitaj još:   ŠOK : Šabanova LJUBAVNICA priznala - Čuli smo se 2 sata prije NESREĆE!REKAO JE "PLAŠIM SE DA ĆU UMRIJETI!"

Nastavljaju se visoke temperature za ovo doba godine. Bez mraza, a dnevne temperature prave proljetne od 16 do 21 stepen Celzijusa C.

Sudeći prema srednjoročnoj prognozi, do osmog marta se očekuju natprosječno visoke temperature zraka, u Bosni, minimalne temperature zraka kretat će se od tri do osam, u Hercegovini oko devet, a maksimalne u Bosni do 16 u Hercegovini do 19 stepeni C…

U subotu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima, uglavnom u južnim, zapadnim i sjevernim područjima. Intenzivnije padavine očekuju se u sjevernim i zapadnim područjima Hercegovine, a u ostalim dijelovima samo ponegdje. Vjetar slab od umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od dva do osam, na jugu do 10, a dnevna od 10 do 16, na sjeveru i sjeveroistoku zemlje do 19 stepeni.

U nedjelju će u Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Povremeni lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini i ponegdje u sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od dva do osam, na jugu do 10, a dnevna od 13 do 19 stepeni.

U ponedjeljak je najavljeno umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne se očekuje kiša, uglavnom u južnim i zapadnim područjima. Jutarnja temperatura zraka od dva do osam, na jugu do 10, a dnevna od 13 do 19 stepeni Celzijusa.

Čitaj još:   PREDRAG Bošković: Vlada uspješna jedino u procvatu nacionalizma, šovinizma i podjela u Crnoj Gori... (foto, video)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more