IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAMA U SARAJEVU: Policija uhapsila veliki broj navijača, došli sa drvenim letvama i zaštitnim kacigama kod… (foto, video)

Pred sarajevski derbi između Željezničara i Sarajeva, koji se igra večeras od 18: 45 sati, privedeno je nekoliko navijača na Grbavici.

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Sport, nedelja, 03. 03. 2024… 12: 32… DRAMA U SARAJEVU: Policija uhapsila veliki broj navijača, došli sa drvenim letvama i zaštitnim kacigama kod… (foto, video)

U sarajevskom naselju Grbavica u blizini Osnovne škole “Grbavica 2” više pripadnika navijačke grupe Horde Zla, došlo je kako bi se obračunali sa pripadnicima Manijaka.

Privedeno je 9 navijačke grupe Horde zla koji su sa sobom nosili drvene letve i građevinske zaštitne kacige, potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Ono što se moglo vidjeti jeste da MUP Kantona Sarajevo ima nultu toleranciju na nasilje što je posebno važno u vremenu sve više ubistava i samoubistava.  Pitanje koje se nameće jeste i koliko smo sigurni pogledati sarajevski derbi sami ili s djecom?

Privedeno je devet navijača FK Sarajeva koji su sa sobom nosili drvene letve i građevinske zaštitne kacige.

Čitaj još:   DRAMA U SARAJEVU: Muškarac prijeti da će skočiti s podvožnjaka... (foto)

Željezničar i Sarajevo večeras od 18 :45 igraju 151. vječiti sarajevski derbi, uoči utakmice došlo je do navijačkih nereda na Grbavici.

Pogledajte video OVDJE.

ZABRANJEN DOLAZAK GOSTUJUĆIM NAVIJAČIMA NA GRBAVICU

Poslije incidenta koji se dogodio na Grbavici, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zabranilo je dolazak gostujućih navijača na stadion Željezničara.

Sudeći po komentarima na društvenim mrežama pripadnici policije imaju punu podršku javnosti u borbi protiv nasilja navodnih navijača.

Prema prvim neslužbenim informacija policija je privela nekoliko članova navijače grupe “Horde zla”, u blizi hotela Bristol kod Vilsonovog šetališta.

Brzom intervencijom MUP-a Kantona Sarajevo spriječen je veliki sukob.

Privedeno je devet navijača FK Sarajeva koji su sa sobom nosili drvene letve i građevinske zaštitne kacige.

BONUS CIDEO: Privođenje na Grbavici

izvor iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

GRK KOJI JE IZBACIO NOLETA: Sebi rekao MRTAV SAM, otac ga spasao SIGURNE SMRTI

OVO JE Životna priča tenisera Stefanos Cicipasa 19- godišnjaka je Read more