IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROMOCIJA MORBIDNOSTI I NACIZMA U HERCEG NOVOM: Spaljivanje lutke i užasne uvrede na račun Andreja Nikolaidisa… (foto, video)

SKANDALOZNO, MORBIDNO I BOLESNO – tim riječima se može opisati karneval u Herceg Novom na kojem je spaljena lutka sa likom poznatog crnogorskog književnika Andreja Nikolaidisa.

Režiseri ovog bolesnog performansa večeras su prevazišli sve granice zdravog razuma, jer im nije bilo dovoljno što su spalili Nikolaidisovu lutku, već su ispoljili zavidan repertoar užasnih uvreda.

U takozvanoj ”optužnici” koja vrvi od nacističkog narativa, u Herceg Novog je rečeno da je Nikolaidis ”zaslužio” kaznu jer je ”ovaj dželatov šegrt produkljanski Grk, predstavnik savremene fekalne crnogorske kniževnosti”. Osim fašističkog karakterisanja ličnosti, ”tužiteljka” je uvrede proširila, osim na Nikolaidisa, i na dio crnogorskog društva.

”Udestostručio je dozu smrada da bi skrenuo pažnju na sebe. Dok neki pišu mastilom, a on vlastitim prolivom, osnivajući radionicu kreativnog pisanja u svojoj matici”, kazala je samozvana tužiteljka karnevala u svojoj srbonacističkoj tiradi.

Tužiteljka je naglasila i da ,,njegov smrad nije zaobišao ni Herceg Novi“.

Čitaj još:   Nenad ČANAK SE OGLASIO NAKON IZBORA U CRNOJ GORI: "Nema više građanske opcije na Balkanu" (foto, video)

Nikolaidis je reagujući na spljivanje njegove lutke naveo da se nada da su se Novljani danas lijepo proveli, ”barem onoliko lijepo koliko sam se proveo ja.”

“Gori vatra među nama, reklo bi se. U pitanju je vrsta javnog linča koju, dakako, preferiram u odnosu na klasični linč. U to ime, blagodarim, nazdravljam i karnevalskoj ekipi želim svako dobro i još mnogo uspješnih lomača”, poručio je Nikolaidis.

Karnevali u regionu i svijetu za nevolje krive uglavnom političare pa ih kažnjavaju simboličkom lomačom, ali u Herceg Novom ne misle tako pa im je za sve kriv književnik i kolumnista opozicionog medija.

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more