IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KOLIKO DUGO GA, NIJE BILO: Pronađen Ferrari koji je prije 30 godina ukraden, tadašnjoj zvijezdi Formule 1… (foto, video)

Londonska Metropolitan policija objavila je da je luksuzni automobil bivšeg austrijskog vozača Formule 1 Gerharda Bergera, koji je ukraden 1995. godine u Italiji, gdje je išao na trku, pronađen u Engleskoj.

LONDON: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 04. 03. 2024… 18: 32… KOLIKO DUGO GA, NIJE BILO: Pronađen Ferrari koji je prije 30 godina ukraden tadašnjoj zvijezdi Formule 1… (foto, video)

Britanska policija pronašla je luksuzni Ferrari ukraden vozaču veterana Formule 1 Gerhardu Bergeru prije gotovo 30 godina, javlja Anadolija.

Londonska Metropolitan policija objavila je da je luksuzni automobil bivšeg austrijskog vozača Formule 1 Gerharda Bergera, koji je ukraden 1995. godine u Italiji, gdje je išao na trku, pronađen u Engleskoj.

Crveni Ferrari F512M bio jedan od dva italijanska sportska automobila ukradena dok su njihovi vozači bili na Velikoj nagradi San Marine održanoj u Imoliju u Italiji 1995. godine. Drugi je bio vlasništvo Bergerovog kolege Jeana Alesija.

Iz policije je navedeno da je Amerikaac odvezao automobil koji je kupio u Engleskoj u januaru u Ferrari servis na održavanju, a nadležna voda, sumnjajući da je automobil ukraden, kontaktirala policiju.

Nakon toga, Jedinica za organizovanu krađu vozila Londonske Metropolitanske policije pokrenula je istraživanje i sprovela istraživanje istorije automobila.  

Čitaj još:   Redžep Tajip Erdogan poručio: Da „ne moraju da se muče“ i da dolaze, kako bi ubijedile Tursku za ulazak Švedske i Finske u NATO... (fotom video)

Kao rezultat istrage, utvrđeno je da je vozilo ukradeno u Italiji 1995. godine prvo poslano u Japan, au Velikoj Britaniji je ušlo u kraj 2023. godine.  

Dok je londonska policija zaplijenila automobil, obustavljena je prodaja i slanje u SAD.

Mike Pilbeam, koji je vodio istragu, rekao je:  “Ukradeni Ferrari – vrijednosti oko 350.000 funti – bio je nestao više od 28 godina prije nego što smo uspjeli ući u trag u samo četiri dana. Naši upiti bili su mukotrpni i uključili smo kontakt s vlastima iz cijelog svijeta, prenosi Anadolija. Pilbeam je naveo da je istraga u toku i da do sada nije bilo hapšenja.

Drugi automobil se i dalje vodi kao nestao. Dok je Jedinica za organizovanu krađu vozila londonske Metropolitanske policije zaplijenila 418 ukradenih vozila 2023. godine, objavljeno je da je ukupna vrijednost ovih vozila 31 milion funti.

Vlasnik ukradenog Ferrarija, Austrijanac Gerhard Berger, bio je vozač timova kao što su Ferrari, McLaren i Benetton u Formuli 1, gdje se takmičio između 1984. i 1997. godine.

Berger, koji je nastupio na stazi od 48 puta u karijeri, završio je treći u dvije sezone.

Berger je napustio 1996. godinu kada se Michael Schumacher pridružio Ferrariju. 

Čitaj još:   Poznato vrijeme i mjesto dženaze Hasanu Čengiću: KLANJAT ĆE SE U BEGOVOJ DŽAMIJI U SARAJEVU, bit će ukopan isti dan u... (foto)

BONUS VIDEO; DHL Fastest Pit Stop Award: 2024 Bahrain GP (Ferrari / Charles Leclerc)

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more