IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Fudbalski/ Nogometni Savez BiH je kasnio: Piksi “oteo” Bosni Sameda Baždara, Biser iz NOVOG PAZARA… (foto, video)

Talentovani fudbaler Partizana Samed Baždar, koji je rođen u Novom Pazaru je prvi put dobio poziv u seniorsku reprezentaciju Srbije, a njegov poziv privukao je dosta pažnje u cijelom regionu.

SARAJEVO: Regija, Sport, vijesti, srijeda, 06. 03. 2024… 10: 33… Fudbalski/ Nogometni Savez BiH je kasnio: Piksi “oteo” Bosni, Sameda Baždara Biser iz NOVOG PAZARA… (foto, video)

Mladi napadač iz Novog Pazara našao se na širem spisku Srbije za martovsko okupljanje, a u pitanju su dva prijateljska duela protiv Rusije i Kipra.

Baždar je dobio poziv Srbije (Foto: Instagram)

Samed Baždar danas je prvi put dobio poziv u seniorsku reprezentaciju Srbije, a njegov poziv privukao je dosta pažnje u cijelom regionu.

SAMET Baždar (20) je iskoristio šansu u Partizanu u posljednje vrijeme i na dvije utakmice ima dva gola i asistenciju. To je navelo selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija da ga pozove za naredno okupljanje.

Mladi napadač iz Novog Pazara našao se na širem spisku Srbije za martovsko okupljanje, a u pitanju su dva prijateljska duela protiv Rusije i Kipra.

Čitaj još:   VEČERAS JAK Potres u Hercegovini: Epicentar sjeverno od Mostara... (foto)

No, ovaj mladi nogometaš ima i bh. pasoš te se spominjao i u medijima kao potencijalno pojačanje za Zmajeve. Kako prenosi Telegraf, nije ostalo samo na interesu, već je i Nogometni savez BiH pokrenuo prvi korak.

Telegraf navodi da su Baždara kontaktirali iz Nogometnog saveza BiH i to preko posrednika te da se spremao poziv među Zmajeve, ali da ih je selekor Srbije pretekao.

Moguće da je interes Nogometnog saveza BiH još više ubrzao njegov poziv u selekciju Srbije, iako ni eventualni nastup u prijateljskim utakmicama ne bi bio kraj, jer bi mladi nogometaš mogao zaigrati za BiH sve dok ne nastupi u zvaničnim utakmicama za Srbiju.

BONUS VIDEO: Here's Why Every Club Want Samed Baždar!

izvor iBalkan.net/ Klix.ba

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more