IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan tokom iftara u Ankari: Izraelci moraju odgovarati za ubijene bebe u Gazi… (foto, video)

Ne mogu nas spriječiti da ubice nazivamo ubicama, rekao je Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan…

ANKARA: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 13. 03. 2024… 00: 32… Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan tokom iftara u Ankari: Izraelci moraju odgovarati za ubijene bebe u Gazi… (foto, video)

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan kazao je da će Turkiye i ubuduće nastaviti štititi palestinsku braću, kao što je to činila i do sada, napominjući da nikada neće pokleknuti pred tlačiteljima…

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u utorak je još jednom ponovio poziv na uspostavljanje nezavisne države Palestine, rekavši da je to jedini način da se plati dug prema ubijenoj palestinskoj djeci, javlja Anadolu.

“Svi imamo dug prema ubijenoj palestinskoj djeci, a ovaj dug se može platiti samo kroz uspostavljanje nezavisne palestinske države”, rekao je Erdogan u obraćanju ambasadorima u Ankari tokom iftara, večernjeg obroka u muslimanskom mjesecu ramazanu.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za utorak 18. jul 2023. godine…

Poručio je da će Turkiye i ubuduće nastaviti štititi palestinsku braću, kao što je to činila i do sada, napominjući da nikada neće pokleknuti pred tlačiteljima.

“Ne mogu nas spriječiti da ubice nazivamo ubicama. Izraelski čelnici moraju odgovarati za ubijene bebe u Gazi, umjesto da pokušavaju prikriti istinu o genocidu”, kazao je Erdogan i dodao:

“Oni koji ubijaju civile koji čekaju u redu za hranu ne mogu nam ništa pričati”.

Poručio je da će Turkiye nastaviti da pruža podršku Palestincima u skladu sa mogućnostima.

“Nastavićemo da povećavamo našu pomoć kroz naše zvanične institucije, opštine, fondacije i udruženja tokom mjeseca ramazana”, kazao je turski predsjednik Erdogan.

BONUS VIDEO: “Nemamo šta jesti”: Iftar u Gazi

izvor agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more