IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DEJAN Dragojević ŠOKIRAO mnoge: POSJETIO DŽAMIJU I POKAZAO SVOJE OBIČAJE TOKOM RAMAZANA… (foto, video)

Informacija da je Srbijanac Dejan Dragojević promijenio vjeru tako što je prešao na islam zaprepastila je mnoge koji su ga poznavali, posebno s obzirom na način života koji je vodio ranije.

O tome je prvo izbjegavao da govori, ali se na taj korak kasnije ipak odlučio.

Sve češće je počeo da govori upravo o tome, a tako i danas.

Dejan je snimio video i objavio ga na Youtube, a u njemu govori o svojim običajima tokom Ramazana. Ispričao je kako je krenuo sa postom i pokazao svoj odlazak u džamiju.

Danas je osam i po sati kako sam u postu, ustao sam baš rano i za sada se osjećam fenomenalno. Pokazaću vam kako izgleda džamiju u Novom Sadu i šta ću da pravim za iftar. Nadam se da je otvorena džamija, ako nije klanjaću u kući, šta da radim.

Na našem iftaru za trpezom će večeras biti mama, tata, Jovana, pas ne može. Nečist je – rekao je Dejan što je mnogima zvučalo čudno i dodao:

Čitaj još:   PETA ISLAMSKA DUŽNOST: Dejan poslao snažnu PORUKU- ''Plačete i smijete se u isto vrijeme''... (foto, video)

Sada ćemo da sklanjamo sve ove slike iz sobe, ne valja da stoje. Meljak neće ući a to je bitno za Ramazan. Ovdje ne mogu da sklonim slike u dnevnom boravku, tu ne mogu da utičem – rekao je Dejan dok je skidao svoje slike sa zida.

Potom se snimio kada je krenuo ka džamiji.

  • Ovo je inače iz Saudijske Arabije, uniformisan sam. Baš dugo nisam bio po našim džamijama, a ovdje nisam bio nijednom. Inače stvarno je Ramazan u Srbiji mnogo drugačiji, nego u Bosni i Novom Pazaru, tako da, ako Bog da, otići ću za Novi Pazar. Želja mi je da 27. noć klanjam u Novom Pazaru, čitav grad, tada svi klanjaju, na ulici, ispred džamije, svuda su – naveo je Deki, a za obrok je pojeo čedar sir, meso i povrće. (E.F.)

izvor: hayat.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more