Regija

DEJAN Dragojević: Želja mi je da 27. noć RAMAZANA, provedem u NOVOM PAZARU… (foto, video)

Dejan Dragojević posjetio džamiju u Novom Sadu: Ramazanski preokret u životu pobjednika “Zadruge”!

U neočekivanom preokretu događaja, Dejan Dragojević, poznat po pobjedi u popularnom reality programu “Zadruga”, otvorio je novo poglavlje u svom životu prelaskom na islam.

Ova promjena, koju je Dragojević neko vrijeme držao daleko od očiju javnosti, postala je tema razgovora nakon njegove posjete džamiji u Novom Sadu tokom svetog mjeseca Ramazana.

Nakon što je završio svoju reality karijeru, Dragojević je odlučio promijeniti svoju vjeru još za vrijeme braka s Dalilom Dragojević. U nedavno objavljenom videu na YouTubeu, Dejan dijeli svoja iskustva i običaje vezane za Ramazan, uključujući detalje o postu, odlasku u džamiju i pripremi iftara – večernjeg obroka kojim se prekida post.

“Već sam osam i po sati u postu. Ustao sam veoma rano i osjećam se fantastično,” rekao je Dragojević, dodajući, “Pokazat ću vam kako izgleda džamija u Novom Sadu i šta ću spremiti za iftar. Nadam se da je džamija otvorena.”

U videu, Dejan ističe i svoj plan o čišćenju doma od slika, što je praksa nekih muslimana tijekom Ramazana. “Skidamo sve slike iz sobe, ne valja da stoje,” objašnjava, priznajući da ne može utjecati na prisutnost slika u dnevnom boravku.

– Danas je osam i po sati kako sam u postu, ustao sam baš rano i za sada se osjećam fenomenalno. Pokazaću vam kako izgleda džamiju u Novom Sadu i šta ću da pravim za iftar. Nadam se da je otvorena džamija, ako nije klanjaću u kući, šta da radim. Na našem iftaru za trpezom će večeras biti mama, tata, Jovana, pas ne može. Nečist je – rekao je Dejan što je mnogima zvučalo čudno i dodao:

– Sada ćemo da sklanjamo sve ove slike iz sobe, ne valja da stoje. Melek neće ući a to je bitno za Ramazan. Ovde ne mogu da sklonim slike u dnevnom boravku, tu ne mogu da utičem – rekao je Dejan dok je skidao svoje slike sa zida.

Zanimljivo je da Dejan dijeli svoje razmišljanje o proslavi Ramazana u Srbiji u usporedbi s drugim mjestima, posebno ističući svoju želju da 27. noć Ramazana provede u Novom Pazaru, gdje se, kako kaže, cijeli grad okuplja na molitvu.

– Ovo je inače iz Saudijske Arabije, uniformisan sam. Baš dugo nisam bio po našim džamijama, a ovde nisam bio nijednom. Inače stvarno je Ramazan u Srbiji mnogo drugačiji, nego u Bosni i Novom Pazaru, tako da, ako Bog da, otići ću za Novi Pazar. Želja mi je da 27. noć klanjam u Novom Pazaru, čitav grad, tada svi klanjaju, na ulici, ispred džamije, svuda su – naveo je Deki, a za obrok je pojeo čedar sir, meso i povrće. Sve pogledajte u galeriji iznad.

Iako je njegova izjava o “nečistom” psu podigla buru u srpskoj javnosti, Dragojevićeva odluka da javno govori o svojoj vjeri i običajima tijekom Ramazana privukla je pažnju mnogih. U videu se također može vidjeti njegov iftar, koji se sastoji od cheddar sira, mesa i povrća.

Ovaj neočekivani preokret u Dragojevićevom životu pokazuje složenost njegovog osobnog putovanja i otvara nova pitanja o identitetu, vjeri i kulturi u suvremenom društvu. Bez sumnje, Dejanova priča potiče razmišljanja i pokreće dijalog o toleranciji, razumijevanju i zajedništvu u različitosti.

izvor: sandzakdanas.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Recent Posts

PORUKE IZ TEHERANA: Ebrahim RAISI bio je zaštitnik islamskih vrijednosti, naslijedit će ga Mohammad MOKHBER, sve je odobri iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Khamenei… (foto, video)

Iranski ustav nalaže da u slučaju smrti predsjednika, prvi potpredsjednik preuzima, uz odobrenje vrhovnog vođe,…

28 minuta ago

GRMI, PADA, A BIT ĆE I GRADA: Nestabilno vrijeme s kišom, u narednih nekoliko dana oblačno i nešto sunčanije… (foto)

VRIJEME Danas umjereno do pretežno oblačno i nešto sunčanije prijepodne... SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak,…

1 sat ago

DPS: PES trpi poniženja od ALEKSANDRA Vučića, frustracije bi da liječe na nama, žalosno je na šta su spali… (foto)

"Šef ih je raskrinkao u obmani"... PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 20, 05. 2024……

10 sati ago

Dnevni horoskop za 21. maj 2024. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan zatvoren,…

10 sati ago

TUGA NAD HERCEGOVINOM: Na ahiret preselio ĆAZIM ĆIBO, predsjednik UABNOR Konjic… (foto)

U subotu 18 maja 2024 godine, na ahiret je preselio predsjednik Uabnor- a Konjic, Ćibo…

12 sati ago

This website uses cookies.