IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TROTOAR KAO PLAŽA- Neobično ljetovanje studenata u Beogradu: Suncobrani kod skupštine, Vučić pitao akademce, treba li im so za vodu… (foto, video)

Grupa “Studenti protiv nasilja” organizovala je jučer pred Skupštinom Srbije performans u kojem su “ljetovali” jer kako je i glasio jedan transparent, pare za odmor nemaju, morali su platiti studentski dom…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 27. VII. 2022… 00: 22… TROTOAR KAO PLAŽA- Neobično ljetovanje studenata u Beogradu: Suncobrani kod skupštine, Vučić pitao akademce, treba li im so za vodu… (foto, video)

Studenti su ranije najavili da će “njihova plaža biti trotoar ispred Skupštine” i dodali kako će donijeti i ležaljke, suncobrane i stvari koje se obično nose na ljetovanje.

“Protest će se raspasti jer će ljudi da odu na ljetovanje i slične stvari koje smo čuli od raznih ljudi. Hajde da im pokažemo da nisu u pravu. Baš zato studenti organizuju ‘ljetovanje ispred Narodne skupštine’ 25. jula od 16:00 sati.

To znači da ćemo donijeti ležaljke, suncobrane, lubenicu, palme, lopte, karte, limunadu, krofne i druge stvari koje se inače nose na plažu, samo što će naša plaža biti trotoar ispred Skupštine.

U planu je sunčanje tako da ne zaboravite zaštitnu kremu, obucite se lagano, ponesite dovoljno vode i dobro raspoloženje. Ko voli da igra odbojku, organizovat ćemo timove”, najavili su studenti.

Čitaj još:   DELEGACIJA NOVOG PAZARA U DVODNEVNOJ POSJETI TEŠNJU... (foto)

I zaista su donijeli sve rekvizite, kako su i najavili, a jedna od poruka bila je i “Nema odmora dok traje revolucija”.

Studentima su se pridružili aktivisti i članovi ostalih organizacija i grupa koje su organizatori protesta “Srbija protiv nasilja” koji se u glavnom gradu održava već sedmicama, tačnije nedugo nakon stravičnih masakra koji su se dogodili u maju u Beogradu i Mladonevcu.

Na performans studenata nije ostao imun ni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji je, u svom stilu, pitao da li možda treba da im donese so, kako bi imali slanu vodu.

“Eno noge brčkaju ispred Skupštine. Kakvu to poruku šalju narodu i svijetu, a znaju i vide šta se dešava na Kosovu, šta se dešava u Republici Srpskoj… A oni se brčkaju, u borbi protiv nasilja. Da neće so za kupanje da im pošaljem” kazao je Vučić dodajući sarkastično “toliko o demokratiji u Srbiji”.

BONUS VIDEO: Vučić i Nwanku nesvrstani jezik sa prevodom 🙂

Čitaj još:   MILOJKO Spajić: Zapadne političare mi ne interesujemo– siromašna smo zemlja na periferiji Evrope... (foto, video)

izvor Danas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more