IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PITAJ VUČIĆA SMIJE LI STISNUTI… i čestitati Putinu: BURNE REAKCIJE nakon sastanka sa DODIKOM… (foto)

Brojne reakcije uslijedile su nakon sastanka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika bh. entiteta Republika Srspka Milorada Dodika. 

Posebno je iznenadila izjava Dodika.

Naime, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa patrijarhom Porfirijem i predsjednikom bh. entiteta RS Miloradom Dodikom i donijeli su odluku da se 5. i 6. maja organizira veliki Vaskršnji sabor Srbije i RS.

Poslije višesatnih razgovora predsjednika Srbije Aleksandra Vučića s Miloradom Dodikom, u prisustvu patrijarha Porfirija, zajednički je donijet zaključak da 5. i 6. maja u Beogradu i drugim dijelovima Srbije održi veliki Vaskršnji sabor Srbije i RS, saopćeno je poslije sastanka.

Na tom Saboru bit će, navodno, donesene važne odluke o opstanku srpskog naroda na svojim ognjištima, njegovom ekonomskom napretku, očuvanju srpskog jezika i ćiriličkog pisma i zajedničke kulturne baštine, navodi se u saopćenju.

  • Sa Aleksandrom Vučićem i patrijarhom Porfirijem razgovarao sam o aktuelnim političkim izazovima u kojima se srpski narod nalazi. Dogovoreno je da 5. i 6. maja bude održan veliki vaskršnji sabor Srbije i RS na kojem bi bile donesene važne odluke za opstanak srpskog naroda, te o njegovom ekonomskom napretku, ali i očuvanju zajedničke kulture, poručio je Dodik na društvenim mrežama, piše Slobodna-Bosna.ba.
Čitaj još:   Mile DODIK PRIJETI: "Mogu da dovedem 10.000 Srba u SARAJEVO pred neku ambasadu i OHR i da se obračunamo sa strancima" (foto, video)

Nakon svega, uslijedili su zanimljivi komentari.

izvor: hayat.ba

SAMARA: Vučićev sin među kriminalcima na utakmici Srbija- Kostarika…

Fotografije prikazuju Danila Vučića kako navija u grupi ljudi, među Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more