Crna Gora

DINKO Gruhonjić: Hajka na ANDREJA Nikolaidisa, BOBANA Batrićevića i mene dio je istog scenarija iza kojeg stoje zvanični i crkveni Beograd… (foto)

„Jasno je da se pritisak na Vučićev režim pojačava i da će oni polako ali sigurno biti satjerani uz zid. Kao što znamo, autoritarni režimi koji inkliniraju da postanu totalitarni, što je u Vučićevom slučaju izvjesno, u panici ne biraju sredstva. I to je još jedan od razloga za moju duboku zabrinutost“, poručuje sagovornik Analitike 

„Opravdano sumnjam i da iza hajke na mene pored samog Aleksandra Vučića i visokih funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) stoje i djelovi crkve Srbije koji bi odavno željeli da me nema. Naglašavam posebno djelove koji stoluju u glavnom gradu Vojvodine“, istakao je u razgovoru za Portal Analitika novinar i profesor Filozofskog fakulteta (FF) u Novom Sadu, Dinko Gruhonjić.

Podsjetimo, naš sagovornik je već sedmicama izložen progonu visokih državnih i partijskih funkcionera ali i, da stvar bude gora, rukovodstva Univerziteta u Novom Sadu na kojem je zaposlen. Hajka je vrhunac doživjela kada je grupa uglavnom nepoznatih mlađih osoba okupirala Filozofski fakultet u Novom Sadu tražeći da se Gruhonjiću, zbog njegovih stavova i pisanja, uruči otkaz.

Pokušaj ponovnog uvođenja delikta mišljenja

„Fakultet je odblokiran nakon inscenirane posjete rektora Novosadskog univerziteta Dejana Matića koji je došao navodno da pregovara sa tzv. nezadovoljnim studentima i na taj događaj pozvao samo režimske medije. Međutim, imali smo danonućnu stražu koju su organizovali profesori i nadgledali što se dešava ispred zgrade fakulteta tako da smo animirali novinare nezavisnih medija koji su se odmah stvorili i postavljali vrlo neugodna pitanja rektoru“, podsjeća Gruhonjić. 

autor: Nikola Boljević

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

NAJAVLJENO VELIKO NEVRIJEME: U pojedinim dijelovima očekuje se jaka kiša sa grmljavinom… (foto, video)

Objavljena je i prognoza do kraja nedjelje... SARAJEVO: Regija, Crna Hronika, vijesti, četbrtak, 19, 05.…

5 minuta ago

Dnevni horoskop za 18. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan radi…

6 minuta ago

Čovjek koji je prijetio ALEKSANDARU Vučiću smrću, iza sebe ima 50 kaznenih djela… (foto, video)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u četvrtak je izjavio da je žitelj Sombora koji je uhapšen…

4 sata ago

ALISI RAMIĆ uručen akt za izdržavanje zatvorske kazne, SLUŽIT ĆE JE U TUZLI… (foto)

Alisi Ramić uručen je uputni akt za izdržavanje kazne. Ona je osuđena da je u…

4 sata ago

HOROR u Švicarskoj: MOTIV NAPADA I DALJE JE NEJASAN- Nožem nasumično napadao ljude nožem na ulici, više ranjenih… (foto)

Dvoje ljudi je teško, a još četvero lakše ranjeno u napadu nožem na prolaznike u…

5 sati ago

This website uses cookies.