IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DINKO Gruhonjić: Hajka na ANDREJA Nikolaidisa, BOBANA Batrićevića i mene dio je istog scenarija iza kojeg stoje zvanični i crkveni Beograd… (foto)

„Jasno je da se pritisak na Vučićev režim pojačava i da će oni polako ali sigurno biti satjerani uz zid. Kao što znamo, autoritarni režimi koji inkliniraju da postanu totalitarni, što je u Vučićevom slučaju izvjesno, u panici ne biraju sredstva. I to je još jedan od razloga za moju duboku zabrinutost“, poručuje sagovornik Analitike 

„Opravdano sumnjam i da iza hajke na mene pored samog Aleksandra Vučića i visokih funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) stoje i djelovi crkve Srbije koji bi odavno željeli da me nema. Naglašavam posebno djelove koji stoluju u glavnom gradu Vojvodine“, istakao je u razgovoru za Portal Analitika novinar i profesor Filozofskog fakulteta (FF) u Novom Sadu, Dinko Gruhonjić.

Podsjetimo, naš sagovornik je već sedmicama izložen progonu visokih državnih i partijskih funkcionera ali i, da stvar bude gora, rukovodstva Univerziteta u Novom Sadu na kojem je zaposlen. Hajka je vrhunac doživjela kada je grupa uglavnom nepoznatih mlađih osoba okupirala Filozofski fakultet u Novom Sadu tražeći da se Gruhonjiću, zbog njegovih stavova i pisanja, uruči otkaz.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 24. oktobar 2018. godine

Pokušaj ponovnog uvođenja delikta mišljenja

„Fakultet je odblokiran nakon inscenirane posjete rektora Novosadskog univerziteta Dejana Matića koji je došao navodno da pregovara sa tzv. nezadovoljnim studentima i na taj događaj pozvao samo režimske medije. Međutim, imali smo danonućnu stražu koju su organizovali profesori i nadgledali što se dešava ispred zgrade fakulteta tako da smo animirali novinare nezavisnih medija koji su se odmah stvorili i postavljali vrlo neugodna pitanja rektoru“, podsjeća Gruhonjić. 

autor: Nikola Boljević

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more