IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BALŠA Božović: Sa ALEKSANDROM Vučićem, nema ni mira ni bezbjednosti na Zapadnom Balkanu… (foto)

Brane se od svake primisli na vladavinu prava i od toga da će jednog dana morati da odgovaraju za ono šta su napravili…

Zato je potrebno ponovo fingirati nekakvo ”dešavanje naroda” kako bi homogenizovali snagu da nastave dalje- kaže Božović i ističe da Vučić ne traži nikakvu podršku od SPC, to je sve zamajavanje javnosti jer je SPC dio njegove organizacije koja ima apsolutnu vlast

Građani Srbije su zarobljenici sinergije kriminala, zločina i carstva nebeskog. A momenat koji prekida priču o „sabornosti Srba“ je onaj kada kartel bude lustriran za sve ono što je napravio od kraja osamdesetih, preko devedesetih do danas – ocjenjuje Balša Božović, izvršni direktor Regionalne akademije za razvoj demokratije za Pobjedu.

Apsolutna vlast

Odgovarajući na pitanje šta je cilj najavljenog srpskog sabora 5. i 6. maja i koji politički momenat prekida priču o sabornosti Srba, Božović kaže da je cilj apsolutna vlast po svaku cijenu.

– Glavni cilj svesrpskog sabora je, od onog na Gazimestanu 1989. do ovog uskršnjeg 2024, opstanak paradržavnog kartela na vlasti.

Cilj je apsolutna vlast po svaku cijenu. Teško je u tako neracionalnim porivima tražiti neko racionalno objašnjenje za njihove postupke, ali jedno je sigurno– dok Srbija ne prekine sa politikom paradržavnog kartela, koja je zvanično počela na osmoj sjednici, a nezvanično dosta ranije, i ne suoči se sa zločinima proizašlim iz tih nekoliko decenija njihove formalne i neformalne vlasti, neće biti ni mira ni bezbjednosti na Zapadnom Balkanu.

Nije samo do građana Srbije jer su i oni sami zarobljenici te sinergije kriminala, zločina i carstva nebeskog. A momenat koji prekida tu priču o ,,sabornosti Srba“ je onaj kada kartel bude lustriran za sve ono što je napravio od kraja osamdesetih preko devedesetih do danas – kaže Božović.

Novo ,,dešavanje naroda“

Predsjednici Srbije i Republike Srpske su, šetajući kroz vinograd na Fruškoj Gori, zagledani u Dunav sa patrijarhom SPC Porfirijem, početkom marta najavili da će se 5. i 6. maja održati svesrpski sabor ne samo u Beogradu, već i u drugim djelovima Srbije.

Čitaj još:   SAOPŠTENI REZULTATI ISTRAGE: Ubicu sa CETINJA usmrtio metak policajca, i neće biti krivično gonjen...

,,Saborovaće“ se tačno godinu nakon dva masakra u Srbiji koji su počinili maloljetnik (13 godina) i punoljetna osoba (21 godina): prvi je upao u odjeljenje u koje je išao i ubio hladnokrvno devetoro đaka i radnika obezbjeđenja, kasnije je još jedna učenica preminula u bolnici, dok je drugi ubio devetoro i ranio 12 mladih ljudi. Međutim, niko od pomenute trojke ne pominje tragediju društva i države koja je kulminirala 3. i 5. maja.

Cilj ,,saborovanja“, po riječima predsjednika Srbije, jeste donošenje važnih odluka o opstanku srpskog naroda na svojim ognjištima, ekonomskom napretku, očuvanju pisma, kulturne baštine i naravno te odluke bi trebalo da usvoje parlamenti Srbije i Republike Srpske.

Postavlja se pitanje – od čega se Srbija sa Republikom Srpskom brani najavljenim arhaičnim skupovima i zašto Vučić za to traži, kako je rekao, ,,blagoslov i podršku SPC“.

– Brane se od svake primisli na vladavinu prava i od toga da će jednog dana morati da odgovaraju za ono šta su napravili. Zato je potrebno ponovo fingirati nekakvo ,,dešavanje naroda“ kako bi homogenizovali snagu da nastave dalje – kaže Božović i ističe da Vučić ne traži nikakvu podršku od SPC, to je sve zamajavanje javnosti jer je SPC dio njegove organizacije koja ima apsolutnu vlast.

– Paradržavni kartel je sačinjen od mafije, partije, državne bezbjednosti i SPC na čijem je čelu Aleksandar Vučić. Trude se da kroz narativ o ugroženom srpstvu, po modelu ,,jedan narod, jedna zemlja, jedan vođa“, amnestiraju sebe za nekoliko decenija sijanja zla po regionu i Srbiji – kaže Božović.

Vučićeva kuknjava

Svakodnevna kuknjava o velikim pritiscima na Srbiju u medijskim nastupima predsjednika Srbije postala je uobičajena i da bi bila uvjerljivija izmišljen je neprijatelj sa Zapada.

Na pitanje kako vidi tu Vučićevu kuknjavu da je izložen pritiscima spolja, a kad ode u inostranstvo ne pominje pritiske, Božović odgovara:

Čitaj još:   SUDBINA IZDAJNIKA: Kad služiš, nikada nijesi dovoljno dobar... (foto)

– Kuknjava je dio histerije koja treba da generiše mržnju prema ,,neprijateljima srpstva“. Vučić je preuzeo kartel koji je nekada vodio Milošević, a zatim Koštunica. Vrlo je predano učio na njihovim greškama. Vaspitan od Vojislava Šešelja i obrazovan od Dragoša Kalajića postao je hibridni velikosrpski nacionalista željan da uđe u udžbenike istorije.

Pokoran pred jačima od sebe, nemilosrdni siledžija prema slabijima, vodi politiku koja velikim silama, bilo na istoku ili zapadu, govori ono što one žele da čuju. Domaću javnost za to vrijeme priprema na sukob sa državama i narodima u regionu kočeći njihov evropski put i ugrožavajući njihov suverenitet.

Sve karte je bacio na opkladu da će u Evropi na sljedećim izborima pobijediti desni populisti, a da će u SAD pobijediti Tramp, pa će možda imati povoljnije međunarodne okolnosti da Srbija makar za jedan kvadratni metar bude veća, nego što je danas – zaključuje Božović.

izvor: aktuelno.me

SAMARA: Vučićev sin među kriminalcima na utakmici Srbija- Kostarika…

Fotografije prikazuju Danila Vučića kako navija u grupi ljudi, među Read more

Adil Osmanović u Novom Pazaru: Vučić mora osuditi Dodikove izjave…

Zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, Read more