IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović: U Crnoj Gori je na sceni politički revanšizam, nova stranica tradicije crnogorskih osveta… (foto)

Nekadašnji predsjednik države, Vlade i DPS Milo Đukanović ocijenio je da je u Crnoj Gori na sceni politički revanšizam kao nova stranica tradicije crnogorskih osveta.

“Živimo u jako zatrovanoj atmosferi. Atmosferi koja govori da će se ćeranija po Crnoj gori nastaviti! Zašto na to upozoravam? Crnogorsko društvo je društvo osvetnika. Nije to karakteristično samo za albanske zajednice, za koje se uglavnom vezuje krvna osveta.

Treba da se prisjetimo da u srcu Crne Gore, u Katunskoj nahiji, krvna osveta među određenim starocrnogorskim porodicama traje duže od 200 godina. E, ko to ne zna taj ne razumije kako je opasno kada vam jedina politika nakon dolaska na vlast postane revanšizam”, kazao je Đukanović u intervjuu za Antenu m. 

Čitaj još:   MILO Đukanović: Primarna obaveza Vlade je da dobijemo punu istinu o ulozi svih aktera u događajima na Cetinju... (foto, video)

Revanšizam je, ističe, samo političko ime za osvetu.

“To znači da ne postoji svijest o tome da treba podvući crtu ispod crnogorske prakse osvete. Onaj ko radi ovo što sada radi, taj ne shvata da je već otpočeo novu stranicu crnogorskih osveta. I jako griješi ako u onim lisicama nad kojima likuje, na rukama drugih ljudi, ne prepoznaje svoje lisice sjutra”, naveo je Đukanović. 

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more