BiH

“MORAMO BITI SPREMNI”: Stranka za BiH pozvala Ministarstvo odbrane i Oružane snage da se pripreme za odbranu države… (foto, video)

“Svi dobronamjerni, patriotski opredijeljeni građani Bosne i Hercegovine trebaju ostati budni i spremni na svaki scenario dok se Milorad Dodik i njegova rušilačka politika ne udalje sa političke scene u našoj zemlji.”

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 23, 04. 2024… 17: 42… “MORAMO BITI SPREMNI”: Stranka za BiH pozvala Ministarstvo odbrane i Oružane snage da se pripreme za odbranu države… (foto, video)

Stranka za BiH pozvala je Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH da započnu operativne pripreme za odbranu države od prijetnje koja dolazi od rukovodstva entiteta Rs, čiji predsjednik Milorad Dodik iznosi otvorene prijetnje teritorijalnom integritetu i suverenitetu BiH.

“Također, pozivamo sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine da prijetnje miru shvate najozbiljnije i svoje aktivnosti usmjere u pravcu adekvatnog odgovora na eskalaciju sigurnosne situacije koja je sve izvjesnija.

Sve civilne strukture vlasti trebaju biti spremne u kratkom roku da se stave na raspolaganje, te pruže neophodne resurse i podršku Oružanim snagama i policijskim agencijama u suzbijanju pokušaja da se država podijeli.

Svi dobronamjerni, patriotski opredijeljeni građani Bosne i Hercegovine trebaju ostati budni i spremni na svaki scenario dok se Milorad Dodik i njegova rušilačka politika ne udalje sa političke scene u našoj zemlji.

Pored navedenog, pozivamo Ured visokog predstavnika (OHR) da iskaže podršku institucijama Bosne i Hercegovine kako je bilo i prilikom pokušaja uspostave tzv. Hrvatske samouprave, te da o svemu navedenom informiše Vijeće sigurnosti UN”, saopštila je Press služba SBiH.

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Recent Posts

VIC DANA: Nakon snažnog zemljotresa, Mujo nazvao pajda Franju u Hercegovini, da ga pita kako je, onda- urnebes… (foto)

Nasmijte se uz naš odabir vica dana! MOSTAR: Regija, Zanimljivosti, subota, 04, 05. 2024…17: 42……

4 sata ago

Užasne vijesti: Tragedija u porodici poznatog košarkaškog trenera, PRIJAVIO NESTANAK SINA, onda je pronađen mrtav… (foto)

Trener je alarmirao policiju dan prije nego što je otkriven tragičan ishod... BEOGRAD: Srbija, Crna…

5 sati ago

‘Crnogorski štab’ u Foči: Kako se sumnja, svaki grad u Crnoj Gori ima na hiljade, onih koji su počinili zločine u Bosni‘… (foto, video)

Crnoj Gori predate hiljade stranica o učešću crnogorskih vojnka uzločinima u Bosni i Hercegovini... PODGORICA:…

6 sati ago

Dnevni horoskop za 5. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan se…

8 sati ago

ĆAMIL Duraković objavio snimak sa SNSD- ovog skupa: Čulo se “OJ ĆAMILE NISI VIŠE GLAVNI, POBIJEDIO NAROD PRAVOSLAVNI’… (foto, video)

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ćamil Duraković objavio je snimak o kojem je ranije govorio da…

9 sati ago

This website uses cookies.