Crna Gora

ANDRIJA Nikolić: Poslanici Skupštine njih 35 je uputilo inicijativu MILOJKU Spajiću, da donese odluku o kosponzorstvu prijedloga Rezolucije o Srebrenici… (foto)

Vlada Crne Gore da bude kosponzor Rezolucije o genocidu u Srebrenici.,.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 26, 04. 2024… 19: 42… ANDRIJA Nikolić: Poslanici Skupštine njih 35 je uputilo inicijativu MILOJKU Spajiću, da donese odluku o kosponzorstvu prijedloga Rezolucije o Srebrenici… (foto)

Poslanici Skupštine, njih 35, uputili su pismo premijeru Milojku Spajiću, pozivajući Vladu da, bez daljeg odgađanja, donese odluku o kosponzorstvu predloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

35 poslanika Skupštine uputilo je pismo premijeru Milojku Spajiću, pozivajući vladu na čijem je čelu, da bez daljeg odgadjanja, donese odluku o kosponzorstvu prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici koja će se uskoro naći pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija, saopštio je poslanik DPS-a, Andrija Nikolić. 

“Tekst pisma koje je poslato vladi Crne Gore, ponudjen je na potpis poslanicima svih poslaničkih klubova Skupštine Crne Gore, osim poslanicima nekadašnjeg Demokratskog fronta koji negiraju da se u Srebrenici dogodio genocid”, naveo je Nikolić na društvenoj mreži X.

U pismu se navodi da je Skupština 2009. godine usvojila Deklaraciju o prihvatnju Rezolucije Evropskog parlamenta o Srebrenici, a 2021. donijela Rezoluciju o genocidu u Srebrenici za koju je glasalo više od dvije trećine poslanika.

– Moralna i etička obaveza Crne Gore je da i ovog puta snažno stane uz istinu i pravdu, potvrđenu presudama Međunarodnog suda pravde i Haškog tribunala, kojima je zločin u Srebrenici proglašen genocidom, a sedam osoba pravosnažno osuđeno- ističe se u pismu Spajiću.

Pismo su potpisali poslanici DPS-a, Bošnjačke stranke, Socijaldemokrata, Građanskog pokreta URA, Albanskog foruma i Kluba poslanika Demokratske unije Albanaca i Hrvatske građanske inicijative.

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

admin

Recent Posts

DETALJI ISTRAG: Vlasnik taksi udruženja iz Podgorice, priznao šverc droge… (foto)

Više državno tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv Podgoričana Nikole Petrića i Dražena Cvijovića zbog sumnje…

28 minuta ago

Ko želi da ukloni MILIVOJA Katnića, kao nezgodnog svjedoka? (foto)

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, koji već 24 dana ne uzima hranu u pritvorskoj…

35 minuta ago

Šeki RADONČIĆ: Dugo najavljivano ubistvo… (foto)

Pitanje je sata ili dana kada će Milivoje Katnić otići na ljepši i pravedniji svijet.…

45 minuta ago

VIC DANA: Gurmanske avanture… (foto, video)

Nasmijte se uz naš odabir vica dana! LAGOS: Regija, Zanimljivosti, utorak, 07, 05. 2024…17: 42……

9 sati ago

IVAN Vuković: Spram ovoga, Zdravko Krivokapić djeluje kao državnik prvog reda… (foto)

Na mreži X se oglasio potpredsjednik Demokratske partije socijalista Ivan Vuković: Komentarisao Vanjsku politiku aktuelne…

10 sati ago

MILOŠ Nikolić: PES ponavlja laži ANDRIJE Mandića, reakcija im je na nivou TIHOMIRA Dragaša i njegove pameti… (foto, video)

"Beogradu čestitamo- dresiranje novog političkog konja ide više nego dobro" PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti,…

10 sati ago

This website uses cookies.