IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANDRIJA Nikolić: Poslanici Skupštine njih 35 je uputilo inicijativu MILOJKU Spajiću, da donese odluku o kosponzorstvu prijedloga Rezolucije o Srebrenici… (foto)

Vlada Crne Gore da bude kosponzor Rezolucije o genocidu u Srebrenici.,.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 26, 04. 2024… 19: 42… ANDRIJA Nikolić: Poslanici Skupštine njih 35 je uputilo inicijativu MILOJKU Spajiću, da donese odluku o kosponzorstvu prijedloga Rezolucije o Srebrenici… (foto)

Poslanici Skupštine, njih 35, uputili su pismo premijeru Milojku Spajiću, pozivajući Vladu da, bez daljeg odgađanja, donese odluku o kosponzorstvu predloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

35 poslanika Skupštine uputilo je pismo premijeru Milojku Spajiću, pozivajući vladu na čijem je čelu, da bez daljeg odgadjanja, donese odluku o kosponzorstvu prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici koja će se uskoro naći pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija, saopštio je poslanik DPS-a, Andrija Nikolić. 

Čitaj još:   ANDRIJA Nikolić: Ako imaju zeru odgovornosti, Bratić, Stijović i Radulović treba da podnesu neopozive ostavke... (foto, video)

“Tekst pisma koje je poslato vladi Crne Gore, ponudjen je na potpis poslanicima svih poslaničkih klubova Skupštine Crne Gore, osim poslanicima nekadašnjeg Demokratskog fronta koji negiraju da se u Srebrenici dogodio genocid”, naveo je Nikolić na društvenoj mreži X.

U pismu se navodi da je Skupština 2009. godine usvojila Deklaraciju o prihvatnju Rezolucije Evropskog parlamenta o Srebrenici, a 2021. donijela Rezoluciju o genocidu u Srebrenici za koju je glasalo više od dvije trećine poslanika.

– Moralna i etička obaveza Crne Gore je da i ovog puta snažno stane uz istinu i pravdu, potvrđenu presudama Međunarodnog suda pravde i Haškog tribunala, kojima je zločin u Srebrenici proglašen genocidom, a sedam osoba pravosnažno osuđeno- ističe se u pismu Spajiću.

Pismo su potpisali poslanici DPS-a, Bošnjačke stranke, Socijaldemokrata, Građanskog pokreta URA, Albanskog foruma i Kluba poslanika Demokratske unije Albanaca i Hrvatske građanske inicijative.

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more