IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SRAMNI POTEZI: Titov unuk kao i ALEKSANDAR Vučić, lobiraju kod zemalja iz Pokreta nesvrstanih “da ne glasaju za Rezoluciju UN- a, o Srebrenici … (foto, video)

Joška Broz, unuk predsjednika bivše Jugoslavije Josipa Broza Tita, koji je umro 4. maja 1980. godine, gostujući danas tim povodom na beogradskoj TV kući Pink otkrio je kako je pisao državama članicama Pokreta nesvrstanih s molbom da na predstojećoj Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija ne glasaju za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 05, 05. 2024… 00: 12…. SRAMNI POTEZI: Titov unuk kao i ALEKSANDAR Vučić, lobiraju kod zemalja iz Pokreta nesvrstanih “da ne glasaju za Rezoluciju UN- a, o Srebrenici … (foto, video)

– Meni je čast što sam mogao sad u ovoj situaciju da pošaljem molbu svim nesvrstanim zemljama da ne prihvate ovu Rezoluciju o genocidu- rekao je JOŠKO Broz.

Podsjećamo, Rezolucija o genocidu u Srebrenici trebala bi se naći u ovom mjesecu na dnevnom redu Generalne skupštine UN- a u New Yorku. 

Čitaj još:   NOVINARI RTS U VELIKOM PROBLEMU: Skoro cijeli tim iz Tokija u karantinu! (foto)

JOSIP Joško Broz je ovim sramnim potezom samo pratio politiku aktuelnog srbijanskog režima tamošnjeg predsjednika Aleksandra Vučića koji je posljednjih nekoliko sedmica uporno pokušavao, pa i tokom boravka u New Yorku, kod zemalja iz Azije, Afrike, pa i Južne Amerike dobiti potvrdu da neće glasati za Rezoluciju.

BONUS VIDEO: Novo jutro-Jovana-Joška Broz,Jovanka Čolak,Milan Gašević-04.05.2024.

izvor Faktor,ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more