IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAMA: Dječak zaražen koronom priključen na respirator, ne može da diše… (foto i video)

Uprkos mišljenju da bebe i mališani ne mogu da razviju teži oblik kovida, sve češće se prijavljuju slučajevi koji sugerišu suprotno…

NIŠ: Regija, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 18.04.2021… 00: 53… DRAMA: Dječak zaražen koronom priključen na respirator, ne može da diše… (foto i video)

Četvorogodišnji dječak iz Vladičinog Hana zaražen korona virusom danas je hospitalizovan u Univerzitetskom kliničkom centru Niš, rekao je u kontaktu sa sedmom silom direktor UKC Zoran Perišić,dodajući da djete ima urođene bolesti pluća i da je trenutno na mehaničkoj ventilaciji.

Perišić je za rekao da je, prema poslednjim podacima kojima raspolaže, to stanje djeteta nepromjenjeno.

“Dete je na respiratoru, ima problema sa disanjem, kao i neke urođene bolesti koje su dovele do toga, ima bolesti pluća, to ga uvodi u problem da ne može spontano da diše. Djeca inače slabo tolerišu iste te i maske za invazivnu ventilaciju, pa bolja opcija da se muskulatura relaksira stavljanjem na respirator”, rekao je Perišić.

IBalkan.net vas poziva da držite distancu, nosite masku i izbjegavate sve i vrste okupljanja. Poštovanje mjera i vakcinacija su jedini način da se spreči širenje epidemije.

Čitaj još:   NAJKRAĆA PORUKA DODIKU IKAD UPUĆENA:"Kad- tad ćeš se pokajati"... (foto i video)

iBalkan.net/Tanjug

AMERIKANAC UHAPŠEN U RUSIJI: Traži Bajdenovu pomoć… (foto)

Porodica Amerikanca zatvorenog u Rusiji na osnovu i to sporne Read more

MARINIKA Tepić odgovorila VUČIĆU: Jasno je da se češe gdje ga svrbi… (foto i video)

Marinika Tepić reagovala je nakon što je Aleksandar Vućić pomenuo Read more