IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DARIO Vraneš poručio ALEKSANDRU Vučiću i MILOŠU Vučeviću: Državne granice ne smiju postati i stvarne granice između srpskog naroda… (foto)

Predsjednik Opštine Pljevlja DARIO Vraneš čestitao Vaskrs predsjedniku i premijeru Srbije ALEKSANDRU Vučiću i MILOŠU Vučeviću…

PLJEVLJA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 06, 05. 2024… 00: 12… DARIO Vraneš poručio ALEKSANDRU Vučiću i MILOŠU Vučeviću: Državne granice ne smiju postati i stvarne granice između srpskog naroda… (foto)

Predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš čestitao je Vaskrs predsjedniku i premijeru Srbije, Aleksandru Vučiću i Milošu Vučeviću.

„Neka praznik pobjede života nad smrću, ohrabri i utješi naš cjelokupni srpski narod a Vama, našim narodnim prvacima, da snage i mudrosti da nastavite borbu za odbranu srpskih nacionalnih interesa. Ovih dana cjelokupni srpski narod prati Vašu vitešku borbu na polju diplomatije, duhovnoj i ekonomskoj obnovi Srbije“, naveo je u čestitki Vraneš, prenosi PV Portal.

Siguran je, kaže, da svaki uspjeh donosi radost svakom Srbinu jer, kako je rekao, samo uspravna Srbija može zaštiti Srbe i njihova osnovna prava na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

„Posebnu radost donosi to što konačno poslije više od jednog vijeka opet vaskrsava u našem narodu mudra politika, kakvu je znao i mudro vodio Miloš Obrenović i njegovi nasljednici. Politika koja je upravo na prostoru Pljevalja bila izuzetno vidna i čiji se tragovi ni danas ne mogu izbrisati. Ta politika je otvorila prve srpske škole, a 1901. godine i Prvu srpsku gimnaziju u našem gradu“, podsjetio je Vraneš.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 23. oktobar 2018. godine

Dodao je da se krajem devetnaestog i početkom dvadesetog vijeka u tim školama obrazovala „generacija koja je donijela potpunu slobodu“.

„Tako su rame uz rame stajali patrijarh Varnava Rosić, vladika raško– prizrenski Mihailo Šiljak, Tanasije Pejatović prvi direktor Prve srpske gimnazije, Stevan Samardžić, Risto Pejatović i mnogi drugi. Granice tuđinskih carevina, koje su gospodarile našim prostorima, bile su slabe da bi zaustavile ove nacionalne radnike da rade na vaskrsu srpskog jedinstva“, naveo je Vraneš.

Možda je, kaže, to najbolje znao reći Pljevljak, počivši akademik Ljubomir Zuković, da nam državne granice nametnute silom vojne moći, ne smiju „postati i stvarne granice između našeg naroda“.

„Raduje nas što Vaša politika to razumije i što očinski i bratski brinete o svim Srbima u regionu. Posebno se radujemo što na isti način cijenite trud svih Srba van granica Srbije na očuvanju srpskog nacionalnog indentiteta. U svemu tome, posebnu radost donosi Vaše međusobno uvažavanje i poštovanje, što nas širom regiona obavezuje na međusobne bratske odnose. Čestitajući Vam vaskršnje praznike, želim da ih provedete u miru, ljubavi i radosti. Hristos vaskrse“, poručio je Vraneš.

Čitaj još:   LAŽNI POLICAJAC U Zenici: Uhapšen Nikola S "inspektor Jonić", građane "legitimisao" i otimao im novčanike... (foto)

izvor Pobjeda.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more