Vijesti

NICK Calathes i TARIK Biberović HEROJI sa BOSFORA: FENER je nakon produžetka i drame srušio Monako i otišao na F4 Eurolige, ispisana istorija u majstorici… (foto, video)

Turski tim sa Megapolisa, je, prvi koji je do fajnl- fora stigli tako što su slavili u majstorici u gostima, do večeras je učinak domaćina u petim utakmicama 19: 0…

MONAKO- ISTANBUL: Svijet, Sport, vijesti, četvrtak, 09, 05. 2024… 01: 12… NICK Calathes i TARIK Biberović HEROJI sa BOSFORA: FENER je nakon produžetka i drame srušio Monako i otišao na F4 Eurolige, ispisana istorija u majstorici… (foto, video)

Košarkaši Fenerbahčea plasirali su se na fajnal for Evrolige, nakon što su poslije produžetka i dramatične završnice savladali ekipu Monaka u 5. odlučujućoj utakmici.

Fenerbahče je tako postao prvi tim koji je uspjela da slavi u 5. utakmici u Euroligi, pa su tako izabranici Šarunasa Jasikevičijusa ispisali istoriju. Nikada nijedna gostujuća ekipa do sada nije uspjela da pobijedi u majstorici, a nakon 19 poraza, Fenerbahče je prekinuo crnu seriju.

U prvoj četvrtini Monako je za nijansu bio dominantniji, pa je stekao prednost od dva poena poslije prvih 10 minuta, prije svega zahvaljujući mini-seriji od 6:0 u posljednjem minutu meča. 

FOTO: SEBASTIEN NOGIER/EP

U nastavku, Monako je na startu vezao pet poena i “odlijepio se” na +7. Trojkama Sestine i Gudurića prišao je Fener na dva poena zaostatka, ali je ponovo uslijedila serija domaćih i prednost na poluvremenu pri rezultatu 40: 35. 

Fener je u trećem kvartalu jurio Monako ne bi li uspio da preokrene, što je na kraju i uspio šutom sa distance. Precizni su bili Vilbekin, potom Kalates za 45: 45, da bi Hejs- Dejvis svojom trojkom donio vodstvo 48: 47.

Uslijedila je nova serija Monaka i povratak “u život” za velikih 55: 48, ali je TARIK Biberović imao odgovor na drugoj strani. Vezao je osam poena, od toga dvije trojke za prednost od pola koša pred posljednji kvartal. 

Nastavio je Fener u četvrtoj četvrtini u istom ritmu. Papajanis je poenima na startu zatvorio seriju od 10:0, potom je Monako preko Lojda i Dijaloa izjednačio na 60: 60. Ponovo je poveo Fener, Monako stigao, ali je Gudurić trojkom prekinuo nekoliko napada bez pogotka. Odgovorio je Džejms odmah na drugoj strani novom trojkom, da bi Okobo sa poludsitance vratio Monaku vodstvo. Neizvesna završnica igrala se u Monaku, koja je donijela i produžetak. 

Baš kao i tokom posjlednjeg kvartala, smjenjivalo se vodtsvo kroz ceo produžetak. Ključnu ulogu odigrao je Kalates, koji je pogodio dvije ključne trojke i ukrao loptu u posljednjem napadu Monaka, doveo do mrtve lopte i na kraju pobjede. 

Najefikasniji kod Monaka bio je Džejms sa 20 poena, Motiejunas je upisao 16  poena i sedam skokova, a Okobo 15. 

Fener su predvodili Kalates i Vilbekin sa po 14 poena, Biberović sa 13 poena, a Gudurić je postigao 10. 

Košarkaši Olimpijakosa plasirali su se večeras na fajnal-for Evrolige, pošto su u odlučujućem, petom meču u gostima pobijedili Barselonu sa 63: 59.

Do trećeg uzastopnog fajnal- fora Olimpijakos je predvodio Nikola Milutinov sa 10 poena i 10 skokova. Pratili su ga Šakil Mekisik sa 12 i Kostas Papanikolau sa 11 poena.

Kod Barselone su se izdvojili Nikolas Laprovitola sa 17 i Aleks Abrines sa 13 poena.

U polufinalu fajnal-fora, Olimpijakos će igrati protiv Real Madrida.

Fajnal-for će se održati od 24. do 26. maja u Berlinu.

BONUS VIDEO: AS Monaco- Fenerbahce | OVERTIME DRAMA Playoffs GAME 5 | 2023-24 Turkish Airlines EuroLeague

izvor iBalkan.net/ agencije aa

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Recent Posts

DPS: PES trpi poniženja od ALEKSANDRA Vučića, frustracije bi da liječe na nama, žalosno je na šta su spali… (foto)

"Šef ih je raskrinkao u obmani"... PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 20, 05. 2024……

43 minute ago

Dnevni horoskop za 21. maj 2024. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan zatvoren,…

51 minuta ago

TUGA NAD HERCEGOVINOM: Na ahiret preselio ĆAZIM ĆIBO, predsjednik UABNOR Konjic… (foto)

U subotu 18 maja 2024 godine, na ahiret je preselio predsjednik Uabnor- a Konjic, Ćibo…

3 sata ago

Turska Super Liga- TURCI TO VOLE VRUĆE: FENER IZ INATA ZA GALATINU SRAMOTU SA IGRAČEM VIŠE… (foto, video)

Pobjedom Fenera prvak Turske biće poznat u narednom i ujedno posljednjem kolu Turske Super Lige...…

3 sata ago

STANKO Radulović: Crvena zvezda bi kao ”kokarda” zvučala baš srpski… (foto)

Prosto u tenutku kad Crvena zvezda krade titule u košarci navijači Partizana treba da se…

10 sati ago

SLUGA Milojko SPAJIĆ opet nije dobar ALEKSANDRU Vučić: Odvratna igra i perfidni trik Crne Gore sa amandmanima… (foto)

Srpski autokrata nastavlja da pljuje Spajića i Vladu Crne Gore iako mu se oni dodvoravaju…

11 sati ago

This website uses cookies.