IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI SKANDAL: JAKOV Milatović, na zvanični prijem povodom Dana državnosti CRNE GORE, pozvao višestruko osuđivanu osobu… (foto, video)

Zoran Ljiljanić koji skoro 30 godina puni novinske stupce crne hronike dobio je zvaničnu pozivnicu od strane Milatoviča da prisustvuje prijemu i da bude gost među ostalim zvaničnicima, jer Milatoviću njegov podeblji dosije ne predstavlja prepreku da ga pozove i stavi u istu ravan sa ambasadorima i ostalim visokim zvanicama…

CETINJE: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 17. VII. 2022… 21: 25… NOVI SKANDAL: JAKOV Milatović, na zvanični prijem povodom Dana državnosti CRNE GORE, pozvao višestruko osuđivanu osobu… (foto, video)

Bura oko skandala koji se nižu jedan za drugim vezanih za prijem predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića povodom Dana državnosti se ne stišava, a osim modnih ”problema” i zloupotrebe prijam u privatne svrhe na red je došlo i prisustvo bezbjednosno interesantne osobe među visokim zvanicama.

Zoran Ljiljanić koji skoro 30 godina puni novinske stupce crne hronike dobio je zvaničnu pozivnicu od strane Milatoviča da prisustvuje prijemu i da bude gost među ostalim zvaničnicima, jer Milatoviću njegov podeblji dosije ne predstavlja prepreku da ga pozove i stavi u istu ravan sa ambasadorima i ostalim visokim zvanicama.

O vezama između Milatovića i Ljiljanića prvi put se pisalo tokom njegove posjete Cetinju u okviru kampanje za predsjedničke izbore. Tada se Zoran Ljiljanić (47), iz Podgorice, osuđivan za više krivičnih djela, pojavio kao jedan od ljudi iz obezbjeđenja tadašnjeg kandidata Jakova Milatovića.

Osim činjenice da je i supruga Zorana Ljiljanića, Nađa Ljiljanić bila na odborničkoj listi za lokalne izbore u Podgorici, veze između iz Milatovića i porodice Ljiljanić su mnogo dublje.

Čitaj još:   SKANDAL: Kupila djevojčicu (15), htjela da je uda za svog sina... (foto)

Da je tako pokazuje i fotografija zvanične pozivnice upućene Zoranu Ljiljaniću od strane predsjednika Milatovića da prisustvuje prijemu koji je on organizovao na Cetinju u čast Dana državnosti.

Ni podeblji policijski dosije koji Ljiljanić ima, nije prepreka da se Milatović “zahvali” za onaj javnosti vidljivi doprinos Ljiljanića njegovom izboru na mjesto predsjednika, makar kroz poslove njegovog obezbjeđivanja tokom predsjedničke kampanje.

Prema dostupnim podacima iz kaznenih evidencija Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava — još od 1995. Ljiljanić je u sukobu s zakonom.

Ljiljaniću je rješenjem Osnovnoga suda u Podgorici Km. br. 78/94 od 26. juna 1995. izrečena vaspitna mjera pojačan nadzor od strane roditelja, zbog izvršenja krivičnoga djela iz čl. 144 st. 1 Krivičnoga zakonika Republike Crne Gore.

Novom presudom Osnovnoga suda u Danilovgradu K. br. 208/09 od 9. decembra 2011. godine, Ljiljanić je oglašen krivim zbog dva krivična djela:

– teška tjelesna povreda iz čl. 151 st. 1 Krivičnoga zakonika Crne Gore

–  nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz čl. 403 st. 1 Krivičnog zakonika Crne Gore.

Aktom br. 01-1110 od 6. septembra 2012. godine Filipa Vujanovića, tadašnjega predśednika Crne Gore, kazna zatvora Ljiljaniću je zamijenjena uslovnom osudom i istovremeno određeno da se ista neće izvršiti ako osuđeni u roku od 5 godina ne učini novo krivično djelo.

BONUS VIDEO: INTERVJU – Jakov Milatović, predsjednik Crne Gore

Međutim, službenici Uprave policije– Centra bezbjednosti Podgorica, 14. juna 2017. uhapsili su Ljiljanića u podgoričkome naselju Tološi zbog nedozvoljenoga držanja oružja.

Čitaj još:   NE NOSE SVI HEROJI PLAŠT SUPERMENA: Ovako je ASMIR Kolašinac, pomogao vozaču nakon saobraćajne nezgode... (foto, video)

Po operativnoj dojavi da Ljiljanić s pištoljem prijeti jednoj osobi, patrola policije ga je lišila slobode i pronašla odbačeni pištolj marke „česká zbrojovka “, cal. 7,65 mm.

U cijevi pištolja se nalazio metak, dok je u okviru pištolja bilo još šest metaka.

Presudom Osnovnoga suda u Podgorici K. br. 531/ 17 od 20. decembra 2017. godine, Ljiljanić je oglašen krivim zbog krivičnoga djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz čl. 403 st. 1 Krivičnog zakonika Crne Gore.

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more