IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PETAR Odžić: Bivša vlast je dovela Budvu do potpunog moralnog i političkog sunovrata, trebaće nam dosta vremena i truda da isplivamo… (foto)

Veliki problem, pored urbanističkog haosa, predstavljaju i privremene lokacije koje od Budve, kako kaže, prave jeftino vašarište i štete svakom obliku turizma u našoj zemlji…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 18, 05. 2024… 12: 12… PETAR Odžić: Bivša vlast je dovela Budvu do potpunog moralnog i političkog sunovrata, trebaće nam dosta vremena i truda da isplivamo… (foto)

Nefunkcionalnost sistema, partijska zapošljavanja, zloupotrebe službenih položaja, uzurpacija državnih resursa, samo su neke od stvari koje su krasile prethodnu vlast, kazao je u razgovoru za CdM Petar Odžić, nosilac liste za izbore u Budvi “ Čist izbor – SDP, SD, LP i građani”.

Podvlači da je apsolutna vlast koju je DF imao pokazala svoje slabe strane na svakom koraku.

“Od najvećeg budžetskog deficita, neostvarenih megalomanskih investicija, preko nenamjenskog trošenja sredstava u TO Budva i nekim javnim ustanovama, do potpunog kolapsa u funkcionisanju i teških međusobnih optužbi ljudi koji su samo prije godinu i po dana bili na jednoj izbornoj listi. Siguran sam da građani Budve više neće tolerisati sve to i da će 26. maja dati svoj sud, koji je jedini ispravan”, kazao je Odžić CdM-u.

Odžić je uvjeren da će primarni izbor svakoga ko želi dobro Budvi biti lista pod rednim brojem 8, Čist izbor, koju čine SDP, SD i LP.

Budva godinama urbanistički devastirana

Sagovornik CdM-a nema dilemu i podvlači da je Budva godinama urbanistički devastirana, a kao posljedica „Budvanizacije“ iskristalisala su se dva najveća problema – saobraćaj i nedovoljan kapacitet parking prostora na teritoriji opštine.

“Važno je napomenuti da smo mi i kao dio vlasti glasali protiv glavnih planova za Budvu i Petrovac. Naša koalicija u svom programu predvidjela je izgradnju podzemnih garaža u Petrovcu i Budvi, čime bi se u mnogome relaksirao saobraćaj i nelegalno uzurpirane javne površine. Takođe, zalagaćemo se da se donošenje planova nižega reda vrati u nadležnost lokalnih samouprava, kako bi na taj način uspjeli da napravimo reviziju svih planova i spasimo onaj dio preostalog nedevastiranog prostora”, navodi Odžić.

Čitaj još:   TUGA, JELENI NISU SMJELI DA KAŽU VIJEST: Sačekali je na aerodromu, majka joj umrla dok se ukrcavala na let...

Prema njegovim riječima, centralne vlasti svih političkih subjekata su decenijama imale maćehinski odnos prema Budvi. Naime, kako ističe, Budva u ukupnom prometu u turizmu participira sa oko 60 odsto donosi državnom Budžetu ogromna sredstva, a za uzvrat iz kapitalnog dijela Budžeta ne dobija gotovo ništa.

“Bolnica je megalomanski projekat koji je ostvariv samo uz veliku pomoć države. Za početak moramo u narednom mandatu pokušati realizovati projekat porodilišta u Budvi, koje je ovom gradu najpotrebnije, i ojačati primarnu zdravstvenu zaštitu kroz otvaranje stanica hitne medicinske pomoći u Petrovcu i Svetom Stefanu, kao i omogućiti rad ambulante u Petrovcu 24/7”, napominje…

Odavno Budva ne izgleda kao metropola turizma

Odžić konstatuje da Budva odavno ne izgleda kao metropola turizma i na tome treba svi zajedno da poradimo. Veliki problem, pored urbanističkog haosa, predstavljaju i privremene lokacije koje od Budve, kako kaže, prave jeftino vašarište i štete svakom obliku turizma u našoj zemlji. Problem buke moramo riješiti kroz postavljanje limitatora, a sankcije za nepoštovanje moraju biti rigorozne.

Zapošljavanje u javnom sektoru – alat za dobijanje izbora

Odgovarajući na pitanje CdM-a navodi da je partijsko zapošljavanje zadnjih par godina uzelo previše maha. Podvlači da je zapošljavanje u javnom sektoru postalo alat za dobijanje izbora i to je praksa sa kojom se mora prekinuti kako to ne bi ugrozilo javne finansije.

“Prekobrojno zapošljavanje je problem skoro svih lokalnih samouprava kojem se mora na adekvatan i oprezan način pristupiti. Nisam za rješenja, kako bi naš narod rekao, „preko koljena“, već za postepeno stvaranje uslova koji će jedan broj zaposlenih stimulisati za prelazak u privatni sektor, kroz adekvatne mjere za razvoj malih i srednjih preduzeća, kao i podsticaj novim preduzetnicima. Siguran sam da je jedan dio zaposlenih uz adekvatnu otpremninu spreman da svojevoljno napusti lokalnu samoupravu, sto se pokazalo u periodu od 2017- 2022. godine, kada je jedan dio zaposlenih to i učinio”, naglašava Odžić.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 25. maj 2024. godine

Na kraju šalje jasnu poruku.

“Istinski sam uvjeren da je građankama i građanima Budve dosta ovakvog upravljanja našim gradom kakvo je bilo do sad. Informacije koje dobijamo sa terena su ohrabrujuće i optimistične. Mojim sugrađankama i sugrađanima poručujem sljedeće – glas za broj 8 je čist izbor za uspješnu Budvu i prekid svih onih loših praksi koje su, nažalost, duži vremenski period bile prisutne u našem gradu”, zaključio je Odžić u razgovoru za CdM. (Miraš Dušević)

izvor CdM.m,e

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more