IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GRMI, PADA, A BIT ĆE I GRADA: Nestabilno vrijeme s kišom, u narednih nekoliko dana oblačno i nešto sunčanije… (foto)

VRIJEME Danas umjereno do pretežno oblačno i nešto sunčanije prijepodne…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 20, 05. 2024… 08: 32… GRMI, PADA, A BIT ĆE I GRADA: Nestabilno vrijeme s kišom, u narednih nekoliko dana oblačno i nešto sunčanije… (foto)

Tokom dana i dalje nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina, a lokalno je moguća i pojava grada. Vjetar slab u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 23 do 30 stepeni.

“Danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno i nešto sunčanije prije podne. Tokom dana i dalje nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina, a lokalno je moguća i pojava grada”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 23 do 30 stepeni Celzijusa.

U utorak umjereno do pretežno oblačno sa sunčanim periodima. Tokom dana, nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Lokalno je moguća i pojava grada. Vjetar umjeren do pojačan južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, a dnevna od 22 do 28, na jugu i sjeveroistoku Bosne do 28 stepeni.

U srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima lokalnim pljuskovi su moguću na jugu i jugozapadu zemlje. U ostatku dana širom zemlje lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu i sjeveru zemlje do 20, a dnevna od 21 do 28 stepeni.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno. Nešto sunčanije se očekuje u sjevernim i sjeveroistočnim područjima. Tokom dana, ponegdje u Bosni može pasti malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, a dnevna od 22 do 28 stepeni C…

Čitaj još:   Brojne reakcije i osude zbog ,,Svetosavskog bala“ u Nikšiću: Pir primitivnog nacionalizma, pjevane su nacionalističke pjesme i veličane poražene ideologije... (foto, video)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more