IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POMRAČENJE UMA Aleksandra VUČIĆA: „Ludilo je eskaliralo… Jadni mi. Ovo je nerealno…“ (foto)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je iz New Yorka da Srbi nisu genocidan narod i dodao da su „slabiji mnogo, ali da će uzvratiti svaki udarac jer Srbija brani svoj obraz i slobodu“.

– Ako ja pitam ove ljude ovdje, zbog čega se donosi ova rezolucija, koja je namjera i ko je donosi i zašto u ovom trenutku i hoće li to da ujedini bilo koga u BiH i u regionu? Ne, ništa nije podijelilio više region. Nikada niko nije mogao da donese dobru odluku od ove koju su donijeli Nijemci i Sarajevo, rekao je Vučić.

-Šta će da rade sutra pošto su otvorili Pandorinu kutiju pa će da dođu do rezolucije o njemačkom genocidu nad Rusima, Srbima, hrvatskom genocidu nad Srbima i raznim drugim temama, do Namibije, šta su radili Nijemci tamo. Hoćete tad da imate isti princip ili ćete da kažete da nije u skladu sa međunarodnim pravom, upitao je on sam sebe.

-Slabiji smo mnogo, ali će da uzvratimo na svaki udarac i da im pokažemo da će Srbija da se brani, jer Srbija ovdje ne brani svoju teritoriju već svoj obraz i slobodu. Donio sam odluku kad je postajao predsjednik da mi je mnogo važnije šta ću da uradim za svoj narod nego šta ću da uradim za sebe, kazao je patetični Vučić.

– Šta može da mi se desi? Baš me briga kakve pritiske mogu da vrše jer ja znam da je to prevara, sve im trikove znam. Nama ne preostaje ništa drugo već da imamo vjeru u sebe, da imamo vjeru u Boga, zbog čega vidim da sam posebno napadan sa različitih strana. Dakle, mi hoćemo da se borimo do kraja bez obzira na naša razočaranja u lažne prijatelje, rekao je Vučić.

Čitaj još:   "VUČIĆ i sahranu IRINEJA koristi za podizanje rejtinga"

– Razgovarao sam sa našim prijateljima, oni očekuju preko 100 glasova “za” od 193 zemlje, mi očekujemo da imaju manje od 100 glasova “za”, sve što budu imali ispod značiće ogromnu podjelu i dobar dio muslimanskih zemalja neće ući, koje se plaše njihove reakcije, i to im je jasan signal da su oni protiv, neće ući na glasanje, rekao je Vučić.

Kaže da Srbija trpi udarce ispod pojasa, ali da i dalje stoji i bori se, i nastaviće da se bori.

– Mi nismo genocidan narod, a to je jedino što hoće kao zaključak da izvuku, a onda će dva dana poslije toga razni tobož naši prijatelji koji će da glasaju “za” da hvale Srbiju za nešto i da govore, dolazimo da sarađujemo, napašće nekoga ko će da kaže, sad ćemo da tražimo naknadu štete – jer će reći, to ne može, kazao je Vučić.

– U svaku istorijsku čitanku i udžbenik neće ući ono što su oni htjeli, već će ući herojska borba Srbije, poručio je Vučić.

Čitaj još:   DVA SMARAČA, MALO JAČA: Dodik uz rakiju i harmoniku, Vučić uz vino i tamburice- "Ja ne samo da se ne stidim, već se..."

No tu nije bio kraj Vučićevom ludilu. Naime, Vučić se oglasio i na svom Instagram profilu i poručio: 

“Mi nismo genocidan narod. Pamtimo… Ponosna Srbija i Srpska”. 

Naime, na Kuli Beograd sinoć se pojavila Vučićeva poruka: 

“Mi nismo genocidan narod! Pamtimo! Ponosna Srbija i Srpska”, pisalo je na Kuli Beograd, a video je na Instagramu podijelio i predsjednik Srbije.

izvor: SB

SAMARA: Vučićev sin među kriminalcima na utakmici Srbija- Kostarika…

Fotografije prikazuju Danila Vučića kako navija u grupi ljudi, među Read more

Adil Osmanović u Novom Pazaru: Vučić mora osuditi Dodikove izjave…

Zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, Read more