IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

REAKCIJA MVP BIH: Elmedin DINO Konaković- “ALEKSANDAR Vučić, kaže da sam pozvao na njegovo ubistvo, sami zaključite šta govori… (foto, video)

Konaković je pozvao srbijanskog predsjednika u Srebrenicu ili Generalnu skupštinu UN- a 11. jula u Njujork…

SARAJEVO- BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 28, 05. 2024…08: 42… REAKCIJA MVP BIH: Elmedin DINO Konaković- “ALEKSANDAR Vučić, kaže da sam pozvao na njegovo ubistvo, sami zaključite šta govori… (foto, video)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u gostovanju na jednoj emisiji istakao da je ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković “pozvao na njegovo ubistvo” jer je kazao da je u Srebrenicu dobrodošao 11. jula. 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u gostovanju na jednoj emisiji istakao da je ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković “pozvao na njegovo ubistvo” jer je kazao da je u Srebrenicu dobrodošao 11. jula. 

 – Hvala vam na tom pozivu da budem ubijen. Ako budem, znajte da je za to odgovoran Еlmedin Konaković- rekao je Vučić.

Nakon toga se ponovo oglasio Konaković, koji je istakao da “sami zaključite šta Vučić govori”. 

– Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da sam tokom gostovanja pozvao na njegovo ubistvo. Nije dugo gostovanje, vrijedi pogledati. Nakon što pogledate sami zaključite o čemu Vučić govori – kazao je ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković. 

Čitaj još:   PALESTINCI U RUŠEVINAMA DŽAMIJE U GAZI KLANJALI DŽUMA- NAMAZ... (foto, video)

Podsjećamo, Konaković je pozvao srbijanskog predsjednika u Potočare ili na Generalnu skupštinu UN-a 11. jula u Njujork, rekavši “da se može ogrnuti zastavi, a i ne mora”.

Ministar spoljnih poslova BiH je 27. maja pozvao srpskog predsednika u Njujork na Generalnu skupštinu UN 11. jula na prvo obeležavanje Međunarodnog dana sećanja na genocid u Srebrenici.

On je za televiziju N1 rekao i da ga “naravno poziva i u Potočare”, i da mu garantuje bezbednost.

“Da tamo odemo da se poklonimo žrtvama ovog stradanja. Da odemo zajedno, ako hoće, u Sarajevu na Kazane, gde su civilne srpske žrtve. Da odemo zajedno u Jasenovac. I ako se tako budemo ponašali na tom polju, stvaramo pretpostavke da se fokusiramo na ono što nam je važno”, rekao je Konaković.

Dodao je da bi njihova zajednička pojavljivanja na mestima stradanja napravila preduslove za saradnju.

BONUS VIDEO: Vučić poziv šefa diplomatije BiH da poseti Potočare nazvao ‘pozivom na ubistvo’

Čitaj još:   VUČIĆU,JESI LI POBIJEDIO KORONU RAKI(IC)OM?

izvor Avaz.ba

SAMARA: Vučićev sin među kriminalcima na utakmici Srbija- Kostarika…

Fotografije prikazuju Danila Vučića kako navija u grupi ljudi, među Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more