IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JUNI NOSI NOVA IZNENAĐENJA: Nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovi i grmljavina, vrijeme koje se očekuje u narednih 15 dana je… (foto)

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni C… Pojava grada nije isključena, naročito u sjevernim područjima regije Juga Evrope.

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 31, 05. 2024… 09: 42… JUNI NOSI NOVA IZNENAĐENJA: Nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovi i grmljavina, vrijeme koje se očekuje u narednih 15 dana je… (foto)

Nestabilno vrijeme karakterisalo je veći dio maja. Iako već osamnaest dana zaredom u Bosni i Hercegovini je izmjereno bar malo kiše, ukupne sume padavina u većini krajeva su ipak ispod prosječnih za ovo doba godine.

Slične vremenske prilike očekuju nas i u prvoj sedmici juna. Preovladavat će nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Pojava grada nije isključena, naročito u sjevernim područjima zemlje.

U Bosni i Hercegovini danas će biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom, javlja Anadolu.

Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 17. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, u subotu će preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti magle.

Čitaj još:   SKANDAL NA SAHRANI: Udovac, napravio haos kad je vidio popa... (foto)

Slabi kratkotrajni lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine i na jugozapadu Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 14 stepeni, na jugu zemlje do 17. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 29 stepeni.

U subotu (01.06.) izgledno je nešto stabilnije vrijeme, kada lokalne nestabilnosti se prognoziraju samo na jugu Hercegovine u prijepodnevnim satima. Temperature zraka u granicama prosječnih.

Minimalne temperature zraka varirat će između 10°C i 15°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 17°C. Najviše dnevne temperature u između 22°C i 28°C. Od utorka (04.06.) maksimalne temperature do 25 °C.

U periodu od 06. do 13. juna očekuje se stabilizacija vremenskih prilika. Stabilizacija vremenskih prilika uslovit će i porast temperature zraka.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 14 stepeni, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23 stepena C.

Čitaj još:   HAOS I KRV NA ULICAMA: Uhapšeno 3.500 demonstranata na protestima širom Rusije... (foto i video)

izvor iBalkan.net

VRIJEME U BIH Kiša, pljuskovi i grmljavina na Bjelašnici +1 C…

U Sarajevu prije podne malo do umjereno oblačno i sunčano Read more

VRIJEME: Do početka vikenda padavine, kiša, pljuskovi i grmljavina…

Jutros je u Bosni i Hercegovini vrijeme sunčano uz umjerenu Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more