IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TRAGIKOMIČNE VIJESTI: Sveštenik na “crveno slovo” kupovao kokain na Nikoljdan i Jovanjdan! (foto, video)

Petko Vuković (42), sveštenik iz Srpca, u više je navrata kupovao kokain, koji je nabavljao čak i na crveno slovo u dane velikih pravoslavnih praznika Nikoljdana i Jovanjdana…

ŠTRBAC: BiH, Crna Hronika, vijesti, petak, 31, 05. 2024… 19: 42… TRAGIKOMIČNE VIJESTI: Sveštenik na “crveno slovo” kupovao kokain na Nikoljdan i Jovanjdan! (foto, video)

Sveštenik je to potvrdio i tokom saslušanja u svojstvu svjedoka, izjavivši da je kokain od Jungića kupio ”neposredno prije Nove godine”, kao i ”dana 19. decembra (Nikoljdan) i 20. januara (Jovanjdan)”.

Foto: Agencije

To se navodi u dokumentaciji iz istrage u predmetu ”Еskadron” u koji je ATV imao uvid. U dokumentima piše da je Vuković u više navrata drogu kupovao od osumnjičenog Dragoslava Jungića (50) zvanog Kreka iz Banja Luke za iznose od 100 do 300 maraka.

Sveštenik je to potvrdio i tokom saslušanja u svojstvu svjedoka, izjavivši da je kokain od Jungića kupio ”neposredno prije Nove godine”, kao i ”dana 19. decembra (Nikoljdan) i 20. januara (Jovanjdan)”.

Izjavio je i da je 29. februara kupovao drogu od Jungića za iznos od 300 KM, a taj dan ga je policija tajno pratila. U dokumentaciji se navodi da je Vuković automobilom ”tuareg” oko 18.40 došao u Jungićev stan.

U zgradi se zadržao desetak minuta, a nakon što je izašao policija je nastavila da prati njegovo vozilo. Oko 19 sati su ga zaustavili u ulici Miloša Obilića i tada su mu pronašli i oduzeli tri PVC paketića sa bruto masom od po 0,6 grama, 0,56 grama i 0,59 grama kokaina.

Čitaj još:   VELIKI- BRZI „Soko“: Sa 200 kilometara na sat, spao na 20 km- „Besprizoran kriminal“, kaže ministar... (foto, video)

U dokumentima iz istrage se navodi da su osumnjičeni u međusobnoj komunikaciji za kokain koristili zamjenske termine i izraze kao što su ”čista majica”, ”čisti veš”, ”kafa” i slično. Osim direktnog kontakta kupoprodaju su dogovarali i preko više mobilnih aplikacija, piše ATV.

Istragom u predmetu ”Еskadron” obuhvaćeno je 20 osoba, od čega je 16 pritvoreno, a dvojica se nalaze u bjekstvu. Pritvor je određen Borislavu Đukanoviću (41) zvanom Gru, Miladinu Lugiću (41), Stefanu Svjetlanoviću (28), Zoranu Brkiću (29), bivšem policajcu Vladimiru Maliću (43), Vladimiru Maksiću (31), Aleksandri Radočaj (31), Darku Pavljuku (40), Dragoslavu Jungiću (50), Dijani Palačković (43), policajcu KPZ Banjaluka Goranu Stojanoviću (32), Aleksandru Ćutkoviću (52), Mladenu Ćutkoviću (29), Mladenu Trubajiću (37), Borisu Maksimčuku (37) i Milošu Radakoviću (36) svi iz Banjaluke.

Rješenjem suda mjera pritvora određena je i Nemanji Jovanoviću (35) i Marku Duvnjaku (38) koji se nalaze u bjekstvu i za njima će biti raspisane potjernice.

Svima je na teret stavljeno da su počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogom.

Akcija je pripremana više od šest mjeseci i prikupljena je velika količina dokaza, te otkriveno na desetine kupaca. Iz policije je ranije saopšteno da je u akciji ”Еskadron” zaplijenjeno oko 900 grama bijelog praška nalik kokainu, 1,1 kilogram marihuane i 35.000 KM. Pronađeni su i drugi dokazi kao što su digitalne vage, oprema za pakovanje droge, mobilni telefoni i slično.

Čitaj još:   ALMA ZADIĆ, Austrijska ministrica porijeklom iz BiH dobila 25.500 uvredljivih poruka... (foto)

BONUS VIDEO; KOKAIN BUDUĆNOSTI – 3 mikrograma fentanila je dovoljno da ubije čoveka

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more