IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS Ponesite kišobrane: Oblačno vrijeme uz pljuskove praćene grmljavinom… (foto)

Poslije podne na istoku i sjeveru su mogući lokalni pljuskovi, rijetko praćeni grmljavinom…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda 05. 06. 2024… 07_ 33… DANAS Ponesite kišobrane: Oblačno vrijeme uz pljuskove praćene grmljavinom… (foto)

Danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana. Poslije podne u Bosni i ponegdje na istoku i sjeveru Hercegovine su mogući lokalni pljuskovi, rijetko praćeni grmljavinom, najavljeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ)

Jutros je pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano. Po kotlinama ima magle.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bugojno, Drvar, Ivan-sedlo 10; Široki Brijeg, Sokolac 12; Livno, Srebrenica 13; Doboj, Sanski Most, Sarajevo, Zenica 14; Banja Luka, Zvornik 15; Bihać, Prijedor, Trebinje, Tuzla 16; Gradačac, Mostar 17 i Bijeljina i Neum 18 stepeni Celzijusovih.

Danas će u sjevernim područjima Bosne dio prijepodneva preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Poslijepodne lokalni pljuskovi su mogući u centralnim i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren, u Bosni zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura od 20 do 26, na jugu do 28 stepeni.

Čitaj još:   BEOGRAD: "Putin nije brat, Putin je rat", na Trgu Republike- antiratni skup... (foto, video)

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 24 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U četvrtak se prognozira sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 21, a dnevna od 24 do 30, na jugu do 32 stepena.

I u petak će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab u Hercegovini i na jugozapadu Bosne zapadni i jugozapadni, a u ostalim područjima sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu i sjeveru do 23, a dnevna od 27 do 33 stepena Celzijusa.

Meteorolozi i u subotu najavljuju sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 23, a dnevna od 28 do 32, na jugu i sjeveru zemlje do 34 stepena Celzijusa.

Čitaj još:   SAMO U OVOM SLUČAJU ZABRANA KRETANJA NE VAŽI: Kad građani smiju da izađu napolje!

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more