IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CURE DETALJI HAPŠENJA U NJEMAČKOJ: Na granici uhapšen BOSANAC, sa njim je bio i državljanin Srbije, kada su otkrili o kome se radi- odmah su ga… (foto)

Iskusni granični policajci odmah su primijetili da nešto nije uredu…

MINHEN: Svijet, Crna Hronika, vijesti, subota, 08, 06. 2024…07: 12… CURE DETALJI HAPŠENJA U NJEMAČKOJ: Na granici uhapšen BOSANAC, sa njim je bio i državljanin Srbije, kada su otkrili o kome se radi- odmah su ga… (foto)

Kako javljaju njemački mediji, iskusni granični policajci odmah su primijetili da su vozač i suvozač skupocjenog automobila sumnjivi, nakon čega su izvršili detaljnu provjeru.

Pripadnici granične policije graničnog prijelaza Piding uhapsili su 31- godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine koji je bio za volanom ukradenog Rovera. S njim zajedno je bio i državljanin Srbije.

Ispostavilo se da je automobil ukraden u Švicarskoj, a njemu su bile lažne francuske tablice.

Policajci su odmah primijetili da je dokumentacija automobila falsifikovana, te daljom provjerom je utvrđeno da je ovaj automobil prijavljen kao ukraden u Švicarskoj.

Čitaj još:   Bivši obavještajac novi ambasador Srbije u Crnoj Gori... (foto)

Državljanin BiH kao i njegov suputnik iz Srbije su odmah privedeni i nad njima je sprovedena kriminalistička obrada.

Automobil i falsifikovana dokumentacija je oduzeta. Pretpostavlja se da ovo nije prvi put da su ukradeni automobil pokušali da prevezu preko državne granice.

Navodno je riječ o dobro organizovanoj šemi kojom su ukradene automobile prebacivali na Balkan i preprodavali.

IZVOR (SB)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more