IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Švajcarci protjeruju poštara iz BiH: Ukrao pakete u vrijednosti 100.000 franaka, otkriveno zašto je krao… (foto)

Poštar sa našeg podnevja bi uređajem skenirao paket kao da je dostavljen, iako nijedan od tih paketa nije završio na pravoj adresi. Robu koju bi uzeo iz paketa je preprodavao po Švajcarskoj ili slao u BiH. Uglavnom su mu na meti bili televizori, ali i kafe aparati, agregat, kao i dva bicikla…

CIRIH: Svijet, Crna Hronika, vijesti, subota, 22, 06. 2024… 07: 12… Švajcarci protjeruju poštara iz BiH: Ukrao pakete u vrijednosti 100.000 franaka, otkriveno zašto je krao… (foto)

Sud u Cirihu osudio je državljanina BiH (36) na 15 mjeseci uslovne kazne te petogodišnje protjerivanje iz Švajcarske jer je, radeći kao poštar, ukrao pakete vrijednosti 100.000 franaka.

Naime, kako se moglo čuti tokom suđenja, on je pakete krao dok je bio zaposlen kao poštar u švajcarskoj poštanskoj službi. Dokazano je da je ukrao sadržaj 43 paketa, ukupne vrijednosti 100.000 franaka.

Naime, on bi uređajem skenirao paket kao da je dostavljen, iako nijedan od tih paketa nije završio na pravoj adresi. Robu koju bi uzeo iz paketa je preprodavao po Švajcarskoj ili slao u BiH. Uglavnom su mu na meti bili televizori, ali i kafe aparati, agregat, kao i dva bicikla.

Čitaj još:   BIH: Putnik ispao iz autobusa i zadobio TEŠKE POVREDE, vozač bio pijan...

On je na suđenju sam priznao da je svakog dana očekivao da mu se policija pojavi na vratima, ali ništa se nije dešavalo.

“Zaista ne shvatam kako me niko nije primijetio čak dva mjeseca”, rekao je on, naglašavajući u više navrata da nije svojevoljno postao kriminalac.

Naime, imao je kockarske dugove. Novcem od preprodaje želio je da otplati te dugove. Njegov advokat je rekao da je njegova “igra” bila klasična: stare dugove je otplaćivao novim zaduživanjem. U jednom momentu ti dugovi iznosili čak pola miliona franaka. Navodno ima dug prema 70 ljudi, što u Švajcarskoj, što u BiH.

Međutim, vremenom su kreditori počeli da šalju prijetnje da će mu zapaliti roditeljsku kuću, zbog čega je morao nešto hitno da preduzme. Na kraju je odlučio da krade i preprodaje stvari koje je trebao da isporuči građanima.

izvor iBalkan.net/ N1

Čitaj još:   MEDIJI IZ SRBIJE ZAPALI RS: "Dodik spremio 30 miliona eura za bježaniju i prebacio ih u Srbiju!" (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more