IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL U PLJEVLJIMA: ŽENA ČETNIK NA ČELU ŠKOLE

pak, ovo je samo jedno od mnoštva kontroverznih kadrovskih rješenja od kada je ministraka Bratić preuzela resor prosvjete. Po svemu sudeći, izgleda da je glavna preporuka za dobijanje direktorskih mjesta u prosvjeti – šajkača i kokarda.

Na društvenim mrežama pojavile su se informacije da je nova direktorica Osnovne škole u Pljevljima Bojana Đačić koja je, sudeći po fotografiji, istog ideološkog opredjeljenja kao i četvororesorna ministarka Vesna Bratić koja je, podsjetićemo, za sebe rekla da je “žena četnik”.

Kako je juče objavio PVportal, nova direktorica Osnovne Škole „Ristan Pavlović“ biće Bojana Đačić.

Fotografija Đačićke, na kojoj je ona sa guslama postala je viralna na internetu.

“Gusle moje od javora suva, što vas Srbin pet vjekova čuva”, stoji u opisu slike.

Ono što je ironija jeste da škola u Pljavljima nosi ime po narodnom heroju Ristanu Pavloviću, kojeg četnici ubijaju kod Foče.

“U Pljevljima Osnovna škola nosi ime po narodnom heroju Ristanu Pavloviću.
Bio je član prvog zaisjedanja AVNOJ-a. Posle borbe na Sutjesci 1943. god, iznemoglog Ristana hvataju četnici i ubijaju na zvjerski način u Čelebićima kod Foče. Sve to, pored ostaloga, piše u biografiji ovoga heroja, rođenog 1887. u Babinama, kod Prijepolja.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: VIDEO SNIMAK TEŠKE SAOBRAĆAJNE NESREĆE- IMA POVRIJEĐENIH

A, u “biografiji” škole po njemu nazvane, naći će se ime nove direktorice Biljane Đačić. Direktore, ipak, hronike bilježe.

Da može da ustane iz groba, Ristan Pavlović bi, nema sumnje, svojeručno skinuo tablu sa svojim imenom sa zida škole, ne bi dozvolio Vladi Crne Gore da ga ubija drugi put.

Sa simbolima i vrijednostima koje baštini nova direktorica, upoznala je javnost ona sama- svojom slikom i svojom riječju.

Grijeh prema Ristanu Pavloviću je golem. Ali, šta tek reći za učenike ove škole? Zamislite sudbinu društva sa generacijama formiranim po modelu Zdravka Krivokapića i Vesne Bratić, kad je i po jedan, doduše originalan, primjerak dovoljan da razori državu za pola godine?!

Ili, ipak, neće URA dati.. a i Demokrate nose crvene kravate. Konačno, barem uvažena profesorica Jelušić zna koliko se učenici ugledaju na direktora škole.

P.S.

Slava Ristanu Pavloviću i molba za oprost što ga pominjemo u ovako nečasnim okolnostima. Na pravom čovjeku je da se bori za slobodu i on je svoj dug odužio. Države, gradovi, škole… ponekad padnu u pogrešne ruke. Ali, nikad zauvijek.

Čitaj još:   Večeras, lopov stradao u trafostanici...

izvor: antenuM

ZBOG ŠTAJKA ADVOKATA: Mirko Ilić, osumnjičen za skrnavljene spomenika Ljuba Čupića u kućnom pritvoru… (foto)

Nikšićaninu Mirku Ilići (57), osumnjičenom za skrnavljene spomenika tužilaštvo zbog Read more

KAKO JE NANA FATA VODILA PRAVNE BITKE SA 104 KM PENZIJE!

Kada se nana Fata Orlović 2000. godine vratila u Konjević-Polje, Read more

SIN RATNOG ZLOČINCA NAJAVIO REVIZIJU PRESUDE: Uzdaju se u jednu osobu… (foto i vodeo)

Darko Mladić, sin osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića kojem je Read more