IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SP 2018 Kutinjo heroj Brazila: Kostarika kleknula u 91. minutu!!!

Selesao u nadoknadi vremena spriječio novo neprijatno iznenađenje, ali i komplikacije u poslednjem kolu protiv Srbije. Kostarika i definitivno ostala bez šansi za plasman u osminu finala– 2: 0…

Sankt Peterburg ( iBalkan.net ) Globus, Sport, Fudbal, petak 22.06 2018, 19: 45… SP 2018 Kutinjo heroj Brazila: Kostarika kleknula u 91. minutu!!!

Fudbalska reprezentacija Brazila pobjedila je danas u Sankt Peterburgu selekciju Kostarike sa 2: 0, u utakmici drugog kola Grupe E Svjetskog prvenstva.

Brazil je bio blijed, nervozan i nemoćan! Ali samo do prvog minuta nadoknade utakmice u Sankt Peterburgu, kada je srušen bedem pred golom svemoćnog Kejlora Navasa! Heroj nacije postao je Filipe Kutinjo, strelac prva dva gola Selesaa na dosadašnjem toku turnira i čovjek koji bi današnjim pogotkom mogao da promijeni čitav tok Mundijala u korist svog tima. Brazil je u nadoknadi uspio dva puta da zatrese mrežu, a konačan rezultat u sedmom minutu nadoknade postavio je Nejmar – 2:0 (0:0).

Dijelovalo je da protiv Kosrike danas neće upaliti ni Nejmarova gluma. Brazilcima je u 78. minutu bio dosuđen i jedanaesterac, zbog izvanredne glume njihove najveće zvijezde. Svi na stadionu, ali i kraj malih ekrana pomislili da se radi o najstrožoj kazni, ali je nakon gledanja snimka utvrđeno da je brazilski as sve idealno iscenirao.

Bila je to još jedna potpuno bezidejna partija jednog od najvećih favorita za osvajanje Mundijala. Brazil je potpuno prokockao jedno čitavo poluvrijeme, potom nije uspio da iskoristi ono što nije mogao i morao, pa je u završnici utakmice umalo profitirala Kostarika, koja je nažalost ostala bez šansi za plasman u osminu finala.

Čitaj još:   "NEMAM SITNO" VIŠE NE PROLAZI U CRKVI: Uveli plaćanje karticom!

Selesao je do željenog ritma stigao tek na početku drugog poluvremena. Užasnog Vilijana je zamijenio Daglas Kosta, a Titeov tim konačno počeo da stvara prilike i to u serijama, ali je baš tada počeo da brani Kejlor Navas. Golman Real Madrida je redom branio udarce ŽesusaNejmara, pa Kutinja. Odbranjeni udarci, među kojima je bilo i nekoliko zicera, dodatno su opteretili Brazilce, ali i skinuli veliki teret s leđa selekciji Oskara Ramireza, koja je iz minuta u minut postajala svijesnija da može do senzacionalnog rezultata…

BRAZIL – KOSTARIKA 2:0 (0:0)
/Kutinjo 90+1, Nejmar 90+7/

Stadion: Sankt Peterburg
Kapacitet: 68.134
Sudija: Bjorn Kujpers

BRAZIL (4-2-3-1): Alison – Fagner, Tijago Silva, Miranda, Marselo – Kazemiro, Paulinjo (od 68. Firmino) – Vilijan (od 46. Daglas Kosta), Kutinjo, Nejmar – Gabrijel Žesus.

KOSTARIKA (5-4-1): Navas – Gamboa (od 74. Kalvo), Akosta, Gonzales, Duarte, Ovijedo –  Venegas, Guzman (od 82. Teheda), Borhes, Ruiz – Urenja (od 55. Bolanjos).

I na ovom meču Svjetskog prvenstva sudija je iskoristio pomoć VAR tehnologije. U 78. minutu Bjern Kujpers je pokazao na bijelu tačku nakon što je Nejmar pao u kaznenom prostoru, ali je promijenio odluku nakon što je pregledao snimak.
U drugom meču Grupe E večeras se od 20h sastaju Srbija i Švajcarska. U poslednjem kolu igraće Srbija i Brazil, odnosno Švajcarska i Kostarika…
Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši