IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STARE RANE: Srbija se raspala, Džaka i Šaćiri “fatalni”…

Srbija je vodila, Srbija je napadala, ali je na kraju Srbija- izdahnula! Poslije poraza od Švajcarske, Orlovima je ostala tanka nada da mogu do osmine finala Mundijala dobrim rezultatom protiv Brazila. To je, gotovo, uzaludna, rabota. Posebno poslije svega viđenog u Kalinjingradu u kojem su propustili i set i meč loptu…
KALINJGRAD ( iBalkan.net ) Globus, Sport, Fudbal, petak 22.06 2018,22: 45STARE RANE: Srbija se raspala, Džaka i Šaćiri “fatalni”…

Srbija je igra najvažniji meč u poslednjih nekoliko godina, meč drugog kola E grupe Svjetskog prvenstva u Rusiji, protiv Švajcarske u Kalinjingradu.

Pobjeda bi i definitivno odvela Orlove u osminu finala, meč protiv Brazila bio bi u tom slučaju borba za prvo mijesto u grupi. U slučaju remija ili poraza Srbija bi imala šansu, ali ne bi sve zavisilo od izabranika Mladena Krstajića.

0` Sastav Srbije je upravo onakav kakav su najavili i printani mediji dan prije meča. Jedina promjena u odnosu na susret protiv Kostarike je igranje Filipa Kostića od prvog minuta, dobio je prednost nad Ademom Ljajićem. U sastavu Švajcarske nije bilo nikakvih dilema.

Tim koji je znao u svakom trenutku šta hoće i kako da iskoristi natrpirodne moći Šaćirija. On je ove, za tužne večeri u Srbiji, bio čovijek tim. Preuzimao je odgovornost, driblao, šutirao, bio apsolutna zvijezda. I na kraju nam presudio u 90. minutu.
Srbija – Švajcarska 1:2 (1:0)
Strelac: 1:0 – Mitrović u 5, 1:1 – Džaka u 53, 1:2 – Šaćiri u 90. minutu.
Stadion: Kalinjingrad. Kapacitet: 33.200. Sudija: Feliks Brih (Nemačka). Žuti kartoni: Milinković-Savić, Milivojević, Matić, Mitrović (Srbija), Šaćiri (Švajcarska).
ŠVAJCARSKA: Somer, Lihtštajner, F. Šer, Akanž, Rodrigez, Behrami, Džaka, Šaćiri, Džemaili (od 73. Embolo), Cuber (od 90+4. Drmić), Seferović (od 46. Gavranović). Selektor: Vladimir Petković.
SRBIJA: Stojković, Ivanović, Milenković, Tošić, Kolarov, Milivojević (od 80. Radonjić), Matić, Tadić, Milinković-Savić, Kostić (od 64. LJajić), Mitrović. Selektor: Mladen Krstajić.

Držali su igrači Srbije se zubima za vazduh do 50. minuta kad je sijevnula ljevica Granita Džake. To je bilo poslednji stadijum posla koji su Švajcarci radili 30 minuta. Prosto su nas udavili, a i nastavili su sa istim procesom i poslije toga. Nije bilo ni agresivnosti, ni ideje u Srpskoj igri. Za sve su se u tim trenucima pitali Švajcarci. Lahko je odoljevali i čekali kontru. Mogli su mnogo prije da nas iskažnjavaju, ali nisu…

Čitaj još:   SARAJEVO ROBI Prosinečki: Nikada ne kukam, ali imamo problem...

To privilegiju je dobio Šaćiri. Igra Srbije se mnogo prije toga ugasila kao žar na popušenoj cigareti…

Autor: http://iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši