IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HELSINKI: Tramp i Putin, 16. jula se sastaju u Finskoj…

Ruski i američki predsjednik, Vladimir Putin i Donald Tramp, sastaće se u Helsinkiju 16. jula, saopštio je Kremlj…

HELSINKI ( iBalkan.net ) Globus, Ekonomija, Politika, četvrtak 28.06. 2018, 22:  19 … HELSINKI: Tramp i Putin, 16. jula se sastaju u Finskoj…

Nakon samita u Singapuru gdje su se sreli Tramp i Kim Džong Un, ocjenjenog kao historijski, mnogi evropski zvaničnici nervozni su pred susret Trampa i Putina.

“U skladu sa dogovorom u Helsinkiju će 16. jula biti održan sastanak predsjednika Rusije Vladimira Putina i predsjednika SAD Donalda Trampa” navodi se u saopštenju.

Dva predsjendika će razgovarati o perspektivama daljeg razvoja američko- ruskih odnosa, kao i o aktuelnim međunarodnim pitanjima…

Ranije je saopšteno da bi u naredne dve nedelje mogao biti održan sastanak ministara vanjskih poslova dvije države, Sergeja Lavrova i Majka Pompea.

Švedski političar i diplomata Karl Bilt, nije da Evropljani ne podržavaju ono što američki predsjednik pokušava da uradi sa Sjevernom Korejom. Zaista, njihova podrška u Savjetu bezbjednosti UN bila je od koristi u njegovoj politici “maksimalnog pritiska” od retorike do stvarnosti, piše Bilt u tekstu za Vašington post.

Čitaj još:   HELSINKI: U Finskoj “eksplodirala” prodaja “NATO” piva lansiranog u čast pridruživanju alijansi... (foto, video)

– Ali, ako sada Tramp iskoristi singapurski scenario, biće to razlog za brigu. Možemo čuti da Putina voli narod Rusije, da mu se generalno može vjerovati, da će dva lidera ostvariti sjajne odnose i da su divni dani pred nama. Predsjednik (Tramp) bi mogao i da dobaci da ima nekih lijepih plaža gdje bi mogle neke vikendice da se naprave. Ljudska prava? Pa, teško je i u mnogim krajevima svijeta- napisao je nedavno Bilt za Vašington post…

http://iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši