BEOGRAD Policija pronašla Fatimu: Jordanka koja je širila HIV Beogradom

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Fatema Alas (38) bavila se prostitucijom u centru Srbije, a srpski mediji pišu da ju je policija uhvatila na ulici i htjela joj napisati prekršajnu prijavu zbog prostitucije. Kako nije imala novca da plati kaznu, uhićena je i smještena u ženski zatvor u Požarevcu gdje će provesti dvadeset dana…

BEOGRAD: Evropa, Crna Hronika, nedelja 01.07. 2018, 08:  59 …  BEOGRAD Policija pronašla Fatimu: Jordanka koja je širila HIV Beogradom

Fatema Alas (38) bavila se prostitucijom u centru Srbije, a srpski mediji pišu da ju je policija uhvatila na ulici i htjela joj napisati prekršajnu prijavu zbog prostitucije. Kako nije imala novca da plati kaznu, uhvaćena je i smještena u ženski zatvor u Požarevcu gdje će provesti dvadeset dana.

Još uvijek nije dobila kaznenu prijavu za ugrožavanje ljudskog zdravlja jer je potrebno dokazati da je zaista nekoga zarazila.

Čitaj još:   BEYTİ KEBAP – SULTANSKI ĆEVAP

Zasad je samo prekršajno kažnjena zbog prostitucije i osuđena ispod zakonskog minimuma – kazne za prostituciju su od 30 do 60 dana zatvora ili novčano od 50.000 do 150.000 dinara. Traje istraga da se utvrdi je li svjesno zarazila svoje mušterije.

U posljednje vrijeme Fatema je boravila oko Autobuske stanice u Beogradu, a prije toga bila je u centrima za azil u Subotici i Principovcu gdje je pružala seksualne usluge migrantima. Prvo se pojavila informacija da je ubijena, no to je ubrzo demantirano.

Prilikom evidencije ulaska u Srbiju utvrđeno je da je psihički oboljela. Policija je medijima kratko priopćila da će Fatema nakon zatvorske kazne biti smještena u prikladnu ustanovu za liječenje.

Čitaj još:   BEOGRAD: Pribojka Vernesa Berbo, održala nezaboravni koncert u ambasadi Njemačke...

“Nije poznato koliko je ljudi zarazila baveći se prostitucijom, ali je velika vjerojatnost da je taj zabrinjavajuće velik”, rekli su u policiji.

Migrantkinja Fatima Alas iz Jordana prije godinu dana pokušala je da pređe granicu u Subotici, kada je uhvaćena.

Ona je tada smještena u izbeglički centar, iz koga je pobegla 22. juna…

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši