Prave burek, a plata im 1,757 eura

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Prošle godine su na strana tržišta izvezli oko četiri miliona eura vrijednih proizvoda, od ukupno 33 miliona eura prihoda od prodaje.

Najveće povećanje zabilježeno je u izvozu u Hrvatsku, gde su osnovali kompaniju kćerku 2014. godine, piše Finance.

“U poslednje tri godine prodaja u Hrvatskoj porasla je na 2,7 miliona eura. Takođe, sve više izvozimo u Švedsku i Austriju, a naš se rast usporava u Hrvatskoj. Sada planiramo da povećamo rast na nemačkom tržištu, zbog čega smo tamo otvorili kancelariju“, kaže Silvester Pečjak, koji vodi porodični posao od svoje 26. godine, a ima 40 godina.

U jednom intervjuu Silvester je rekao da bi bio vrlo zadovoljan ako bi Pekarna Pečjak ostvarila 35 miliona eura prihoda u trenutku njegovod odlaska u penziju.

Čitaj još:   Naučite kako napraviti domaći burek za početnike...

“U posljednje vreme smo brzo rastali jer smo se dobro pripremili za gubitak tržišta, što je za nas značila prodaja Merkatora. Zato smo se intenzivno usredsredili na druga tržišta, pa smo u skladu s tim povećali naše ciljeve “, kaže Silvester Pečjak. U Pekarni Pečjak bili su čvrsto protiv prodaje Mercatora Agrokoru, piše “Poslovni dnevnik”.

Pekara Pečjak dobro je poznata po tome što su plate daleko iznad prosjeka industrije i iznad prosječne plate u Sloveniji – prošle godine dosegnule su bruto 1,757 eura.

Piše: Poslovni dnevnik

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *