IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Prave burek, a plata im 1,757 eura

Prošle godine su na strana tržišta izvezli oko četiri miliona eura vrijednih proizvoda, od ukupno 33 miliona eura prihoda od prodaje.

Najveće povećanje zabilježeno je u izvozu u Hrvatsku, gde su osnovali kompaniju kćerku 2014. godine, piše Finance.

“U poslednje tri godine prodaja u Hrvatskoj porasla je na 2,7 miliona eura. Takođe, sve više izvozimo u Švedsku i Austriju, a naš se rast usporava u Hrvatskoj. Sada planiramo da povećamo rast na nemačkom tržištu, zbog čega smo tamo otvorili kancelariju“, kaže Silvester Pečjak, koji vodi porodični posao od svoje 26. godine, a ima 40 godina.

U jednom intervjuu Silvester je rekao da bi bio vrlo zadovoljan ako bi Pekarna Pečjak ostvarila 35 miliona eura prihoda u trenutku njegovod odlaska u penziju.

“U posljednje vreme smo brzo rastali jer smo se dobro pripremili za gubitak tržišta, što je za nas značila prodaja Merkatora. Zato smo se intenzivno usredsredili na druga tržišta, pa smo u skladu s tim povećali naše ciljeve “, kaže Silvester Pečjak. U Pekarni Pečjak bili su čvrsto protiv prodaje Mercatora Agrokoru, piše “Poslovni dnevnik”.

Čitaj još:   UŽASNO OD METEOROLOGA: Ponavlja se ljeto 2003. kad je umrlo 70.000 ljudi...

Pekara Pečjak dobro je poznata po tome što su plate daleko iznad prosjeka industrije i iznad prosječne plate u Sloveniji – prošle godine dosegnule su bruto 1,757 eura.

Piše: Poslovni dnevnik

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši