IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BEOGRAD Legija ostaje još dvije godine u srpskom “Alkatrazu”…

U posebnom odeljenju zatvora u Požarevcu, poznatom i kao srpski “Alkatraz”, Ulemek boravi od otvaranja tog odeljenja 2010. godine…

BEOGRAD: Svijet, Zanimljivosti, Sport, Fudbal, petak… 07.07. 2018,02:  59…BEOGRAD Legija ostaje još dvije godine u srpskom “Alkatrazu”…

Naime, predsjednik Višeg suda u Beogradu je u skladu sa Zakonom o izvršenju kazne zatvora za krivična djela organizovanog kriminala, donio rešenje kojim je Ulemeku produžio izdržavanje kazne u Posebnom odeljenju, precizirala je za printane medije portparol suda Bojana Stanković.

Protiv ovog rešenja, Ulemek, koji je osuđen na 40 godina zatvora zbog najtežih krivičnih dijela, može da izjavi žalbu u roku od tri dana od dana dostavljanja rešenja.

O žalbi odlučuje predsjednik Apelacionog suda, a žalba ne odlaže izvršenje rešenja.

Prema Zakonu o izvršenju kazne zatvora za krivična djela organizovanog kriminala, predsjednik suda ispituje po službenoj dužnosti da li i dalje postoje razlozi za izdržavanje kazne zatvora u Posebnom odeljenju na svake dvije godine od početka izdržavanja kazne, odnosno od poslednjeg rešenja kojim se produžava izdržavanje kazne u Posebnom odeljenju.

Čitaj još:   BEOGRAD: Dio opozicije i desničari četvrti dan zaredom organizuju proteste ... (foto i video)

Protiv ovog rešenja, Ulemek, koji je osuđen na 40 godina zatvora zbog najtežih krivičnih dela, može da izjavi žalbu u roku od tri dana od dana dostavljanja rešenja.

Odluka kojom se osuđeniku produžava izdržavanje kazne u Posebnom odeljenju, donosi se na osnovu činjenica i dokaza iz izvještaja Posebnog zatvorskog odeljenja, policije i službi bezbjednosti, kao i mišljenja javnog tužioca.

Ulemek je inače prvi osuđenik koji je 2010. godine smješten u Posebno zatvorsko odeljenje, a prije toga je od maja 2004. godine bio u pritvoru Okružnog zatvora.

Osuđen je četiri puta na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora zbog organizovanja ubistva premijera Zorana Đinđića, zbog krivičnih djela “zemunskog klana”, zbog četvorostrukog ubistva na Ibarskoj magistrali, kao i zbog ubistva Ivana Stambolića i pokušaja ubistva Vuka Draškovića.

Krivčni zakon Srbje ne poznaje sabiranje kazni pa Ulemek služi jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora.

Njemu će 11.  jula biti izrečena nova presuda povodom optužbi za organizovanje oružane pobune Jedinice za specijalne operacije 2001. godine.

Čitaj još:   DANAS NA JUGU TROPSKE VRUĆINE U BOSNI SVE PO STAROM...

http://iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši