IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OVO JE OTMIČARKA BEBE: Merhunisa Dedić iz Visokog više mjeseci je planirala otmicu..

Otmičarka bebe od deset dana Merhunisa Dedić (28) iz Visokog više mjeseci je planirala otmicu.

Merhunisa Dedić nije mogla imati djece iako je više puta pokušavala ostati u drugom stanju. Svom suprugu je slagala da je trudna te je išla na kontrole na GAK, gdje je i upoznala Lejlu Ismajloviski, majku otete bebe.

Više mjeseci se s Lejlom susretala u čekaonici Klinike te je planirala otmicu. Nakon Lejlinog porođaja, deset dana je obilazila zgradu u kojoj živi.

Ona je čak iscenirala da ima porođajne trudove te je lažirala da se porodila na GAK-u, a suprugu je rekla da je beba ostala na Klinici zbog manjih zdravstvenih problema.

Na dan otmice kazala je suprugu da ide po bebu te se uputila prema Hadžićima. Uprkos višemjesečnom planiranju, Merhunisa nije znala u kojem stanu se nalazi porodica Ismajlovski te je pitala jednu komšinicu koja joj je pokazala gdje žive.

Čitaj još:   HEROJ Novopazarka Sanja Premović, izvukla je iz rijeke Raške četvorogodišnjeg dječaka...

Sat prije toga pozvala je Lejlu, lažno se predstavivši kao radnica GAK-a, te joj kazala da bebu treba donijeti na Kliniku radi dodatnog pregleda. Tada je pokušala izvesti otmicu, ali to nije bilo moguće, jer je tu bilo previše osoblja.

Vratila se u Hadžiće i čekala priliku. Kada je Lejla krenula u Opštinu, maskirana u patronažnu sestru ušla je u stan, zaključala djetetovu tetku Nađu Mehdi u toalet te pobjegla s bebom u iznajmljenom vozilu.

Preko signala mobitela, putem bazne stanice, OBA ju je locirala u hostelu “Ferijalac”, gdje je i uhapšena. Predata je u nadležnost Tužilaštva. Takođe, istražioci su došli do saznanja da se radi o osobi s određenim psihičkim smetnjama.

izvor:slobodnabosna.ba

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši