IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JAGODINA: Uhapšen vlasnik hotela, zbog utapanja dječak iz BiH…

Vladica Vasić (31), vlasnik Hotela “Alfa” u Končarevu kod Jagodine, u čijem bazenu se 17. jula utopio 14-godišnji dečak, je uhapšen…

JAGODINA: Region, Crna Hronika…24.07. 2018, 17: 59… JAGODINA: Uhapšen vlasnik hotela, zbog utapanja dječak iz BiH…

Vasiću je Viši sud u Jagodini odredio pritvor do 30 dana, a mjeru nenapuštanja stana protiv Aide Hasić, Melihe Ibrahimović iz Kladnja i Miloša Arsića iz Rakitova kod Jagodine.

Žrtva je Rijad Hasanović iz Kladnja (BiH), koji je boravio u Hotelu “Alfa” sa više od 70- oro djece iz Kladnja i Požege.

Viši sud je odredio nadzor Hasićeve i Ibrahimovićeve u Požegi, a Arsiću u Rakitovu.

Zamjenik višeg javnog tužioca u Jagodini Slavko Knežević rekao je Tanjugu da je predložio da svim osumnjičenim bude određen pritvor, te da je naredbu o sprovođenju istraga protiv ovih lica donio zbog propusta u njihovom radu.

-Donio sam naredbu o sprovođenju istrage protiv Vasića, ali i ostale tri osobe – Aide Hasić i Melihe Ibrahimović iz Kladnja i Miloša Arsića iz Rakitova kod Jagodine, koja su uhapšena 19. jula zbog sumnje da su suizvršioci krivičnog djela, teško djelo protiv opće sigurnosti u vezi krivičnog djela izazivanja opće opasnosti, a u vezi smrti maloljetnog Rijada Hasanovića u bazenu kompleksa hotela `Alfa`, koja je nastupila usljed utapanja -, rekao je Knežević.

Čitaj još:   Vic dana Ulovili Hrvat, Slovenac i Srbin zlatnu ribicu...

On je napomenuo da je uložio žalbu na odluku suda koja se odnosi na Hasić, Ibrahimović i Arsića.

Maloljetni Rijad Hasanović iz Kladnja u BiH, koji je boravio u tom hotelu u Jagodini sa više od 70- oro djece iz Kladnja i Požege, utopio se u bazenu tog hotela, u utorak, 17. jula…

 

http://iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

Komentariši