IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UBISTVO: Jednog žestokog momka sa sarajevskog asfalta: Usmrćen jednim metkom…Usmrćen jednim metkom…

Izvori bliski istrazi u ovom slučaju sumnjaju da se snajperista krio u grmlju nedaleko od kafića u kojem je bio Kobilić, a koji je u njegovom vlasništvu…

SARAJEVO:Region, Crna Hronika…25.07. 2018, 06: 59… UBISTVO Jednog žestokog momka sa sarajevskog asfalta: Usmrćen jednim metkom…

Senad Kobilić koji je ubijen oko ponoći u ugostiteljskom objektu “Dom” u Liskovcu kod Bosasnke Gradiške, najvjerovatnije je likvidiran iz snajpera, sa oko 100 metara udaljenosti, prve su nezvanične informacije sa mjesta događaja.

U trenutku ubistva on je bio u društvu još tri osobe. Ispaljen je samo jedan metak koji je Kobilića pogodio u grudi, a ubici se odmah izgubio svaki trag. Upravo zbog toga, sumnja se da je likvidacija Kobilića djelo profesionalca.

Mještani su ispričali da je Kobilić odjednom povikao “Pogođen sam, vodite me”, a nekoliko momenata potom se i srušio, sa ranom u grudima.

– Sjeli smo oko osam sati i pričali i družili se uz mezu. Odjednom, oko 12 sati čula se neka manja eksplozija, kao petarda. Senad se uhvatio za grudi i rekao “vodite me”. Neki ljudi su pritrčali i položili smo ga na tlo. Živio je možda nekoliko minuta i izdahnuo – ispričao je novinarima Kasim Grkić koji je bio u društvu Kobilića u trenutku kada je ubijen.

Ono što je zanimljivo jeste da je policija dobila anonimnu prijavu o ovom ubistvu, a istragu je preuzeo Odjel za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-aPolicija je jutros obavila uviđaj na mjestu ubistva gdje je, u međuvremenu, stigla i Senadova supruga.

Čitaj još:   MILO Đukanović: Naša obaveza je da ŽRTVE GENOCIDA NIKAD NE BUDU ZABORAVLJENE...

Novinarima koji su se našli u Liskovcu samo je kratko kazala da za svoga supruga može reći samo najbolje. Isto su kazali i mještani ovog mjesta u koje je Senad često dolazio i družio se sa njima, iako je živio u Sarajevu.

Mjštani su novinarima danas ispričali da je Senad u Sarajevu imao vlastiti biznis. Bio je, kažu, strastveni lovac, a uvijek je bio spreman pomoći komšijama i poznanicima.

Međutim, Kobilić je poznati žestoki momak sarajevskog asfalta, a u više navrata je hapšen i privođen pa i osuđivan, zbog raznih krivičnih djela, između ostalog zbog reketiranja, otmica, nanošenja teških povreda i drugih djela.

Sredinom 2010. godine policiji je prijavljeno da mu je bačena bomba ispod automobila, koji je bio parkiran kod njegove porodične kuće u Pofalićima u Sarajevu.

Sud BiH ga je 2006. pravosnažno osudio na uslovnu kaznu zbog pokušaja prevare Petra Ćorluke, vlasnika firme “Prodex” iz Gruda, kome se predstavio kao službenik Interpola, te nudio pomoć u vezi sa nepostojećom istragom Interpola protiv njegovog preduzeća.

Policija ga je dovodila i u vezu sa krađom 37 kilograma platine iz sefa preduzeća hemijske industrije “Azot” kod Goražda iz 2006. godine, ali je u ovom slučaju pušten na slobodu zbog nedostatka dokaza.

Sarajevski Općinski sud 2005. godine osudio ga je na šest mjeseci zatvora zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja. Tada je oslobođen optužbi za umiješanost u eksploziju koja se desila 30. decembra 2003. u stanu u naselju Hrasno, kao i da je bio član grupe koja je dogovorila nabavljanje eksplozivnog materijala i mehanizma za aktiviranje.

Čitaj još:   Krizni štab NOVI PAZAR: Limeni SANDUCI nabavljeni po redovnoj proceduri... (foto)

Kobilić je hapšen i zbog reketiranja vlasnika kafića po Sarajevu…

izvor agencije

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši