IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PJEVAČICA DIVLJALA I PRIZNALA NAPAD NA NOVINARE: Stradao fotoreporter na protestima…

Žena koja je danas na protestima boraca u Sarajevu napala fotoreportera Kemala Softića je demobilisani borac i pjevačica iz Sarajeva Esma Turulja…

SARAJEVO: Region, Crna Hronika, 26.07. 2018, 21: 55… PJEVAČICA DIVLJALA I PRIZNALA NAPAD NA NOVINARE: Stradao fotoreporter na protestima…

Bivša pripadnica Armije RBiH i pjevačica Esma Turulja danas je tokom demonstracija demobilisanih boraca bila u grupi onih koji su napali repotere portala Klix.ba i TV kuće Al Jazeera Balkans, a nakon toga se hvalila dok ju je nepoznata osoba snimala…

 Turulja se divljački ponašala tokom protesta te je fizički nasrnula na reportera portala Klix.ba i snimatelja Al Jazeere Mirsada Bukvića, a koristila je i metalnu šipku. Oni očigledno nisu bili jedine njene “mete” jer je hvaleći se korištenjem prostačkih izraza spomenula i jednu ženu.

“Sve sam ga palijom u glavu opalila. Mene ćeš snimati mamu ti j***m…i onu ženu. Kaže ‘ja vama pomažem’, ma šta mi pomažeš ku*vo, ošišat ću je. Gdje je ona k**va crvene kose. Eno je, vidi je, mog mi Emira, je*at ću ti ja danas majčinu..”, vikala je Turulja.

Podsjetimo, reporter portala Klix.ba je zadobio povrede zbog čega mu je pomoć ukazana u Domu zdravlja, a bolje nije prošao i Bukvić koji ga je branio. Njihovo stanje je na svu sreću stabilno, a policija radi na rasvjetljavanju događaja.

Čitaj još:   NAŠ PREDLOG: Savršeni mekani omlet sa povrćem, ne samo za zdrav doručak, nego i za... (foto, video)

Snimatelj Al Jazeere Mirsad Bukvić, koji je i sam bio žrtva napada, priča kako je u jednom trenutku vidio gužvu i misleći da je došao neko od pregovarača, primakao se mjestu događaja.

Tada je, kaže, vidio da je napadnut njegov kolega i on je krenuo da mu pomogne.

– Vidio sam da ga drže za vrat i da mu hoće uzeti fotoaparat. Maltretirali su ga i nisu htjeli da ga puste. Onda sam ja odreagovao, uzeo sam momka, i uspio sam ga izvući. U jednom momentu je prišla žena s metalnom šipkom, i pokušala da udari fotografa. To sam blokirao rukom i ona je, nakon nekog perioda, odustala – kazao je Bukvić.

Kako su na društvenoj mreži Facebook objavili njegovi prijatelji i kolege, Bukvić je i sam bio borac u proteklom ratu.

Njega su, ovaj put, kako su napsali, tukli što je “nosio kameru i stao u odbranu kolege novinara, jer bi isto tako pomogao saborcu”.

– Veći je veteran od 90 posto onih koji su ga tamo napali. Kada je trebalo, nosio je zajedno i pušku i kameru zbog koje su ga danas napadali. Krvario, ginuo i proljevao znoj i suze u uniformi. Nije zamijenio pušku kamerom, već je samo odložio pušku i nastavio da se bori za sebe i svoju porodicu – navodi se u objavi na Facebooku…

Čitaj još:   NAPAD NA DŽAMIJU ZA BAJRAM: Bomba aktivirana ispred džamije, IMA POGINULIH...

http://iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši